Ανακοίνωση του Αντιδημάρχου κ. Ι. Καμπούρη για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία, γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα, είναι μια από τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων άνω των 65 ετών και για το λόγο αυτό βασικός στόχος της Δημοτικής μας αρχής, είναι η ολοκληρωμένη ένταξη των ηλικιωμένων στο κοινωνικό σύνολο μέσα από κατάλληλα μέτρα και πρακτικές.
Την τελευταία δεκαετία στη χώρα μας, λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης έγινε πιο διακριτή η σημασία της Τρίτης Ηλικίας, καθώς ο παππούς και η γιαγιά έγιναν οι σημαντικότεροι υποστηρικτές της καθημερινότητας της μεγάλης πλειοψηφίας των ελληνικών οικογενειών. Προκειμένου όπως να μπορούν να υποστηρίζουν την ελληνική οικογένεια και να συμβάλουν στη σύγχρονη κοινωνία οι ηλικιωμένοι, θα πρέπει να διατηρούν οι ίδιοι ένα ικανοποιητικό επίπεδο υγείας και μια καλή ποιότητα ζωής.
Έχουμε, λοιπόν όλοι την υποχρέωση, να φροντίζουμε για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή τους. Με τα προγράμματα και τις δομές που έχουμε, προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, φυσιοθεραπεία και δημιουργική απασχόληση στους ηλικιωμένους. Όπλα μας για να πετύχουμε το σκοπό μας, είναι ο εθελοντισμός, η ενεργοποίηση της κοινωνίας, η αξιοποίηση της τεχνολογίας και της επικοινωνίας και η ευαισθητοποίηση του ικανού προσωπικού που έχουμε σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου μας.
Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η Τρίτη Ηλικία είναι ευχή και μονόδρομος. Τόσο το Κράτος, όσο και η Δημοτική Αρχή, είναι υπεύθυνοι για την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων, για την ευτυχία τους και την ευημερία τους. Οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε τους ανθρώπους αυτούς, στους οποίους οφείλουμε τα ήθη και τα έθιμά μας, την ταυτότητά μας και την ίδια μας την ύπαρξη.

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Δ. Καμπούρης
Αντιδήμαρχος
Κοινωνικής Πολιτικής, Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη,
και Ηλεκτρ. Διακυβέρνησης Δήμου Ρόδου


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα