Ανοίγει σήμερα 15 Ιουλίου η πλατφόρμα εμβολιασμού για 15-17 ετών

Σήμερα Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 15-17 ετών.

Ο εμβολιασμός των 15-17 ετών θα γίνεται με εμβόλιο Pfizer και έχει λάβει την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Οι ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό εφήβων γίνονται την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα ολοένα και εξαπλώνεται στην Ελλάδα.

Στη live ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας μίλησαν η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε ότι καταργείται η ποινή ακύρωσης του ραντεβού, που ίσχυε όταν κάποιος ακύρωνε δύο φορές προγραμματισμένη επίσκεψή του σε εμβολιαστικό κέντρο για να κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19.

Εμβολιασμός 15-17 ετών για κορωνοϊό στην Ελλάδα – Πώς κλείνετε το ραντεβού

Την ανακοίνωση για τον εμβολιασμό σε εφήβους 15-17 ετών έκανε ο κ. Θεμιστοκλέους. Όπως είπε, το ραντεβού για τον εμβολιασμό θα μπορεί να κλείνεται από την πλατφόρμα https://emvolio.gov.gr. Απαραίτητοι είναι οι κωδικοί taxisnet. Το ραντεβού μπορεί να κλείσει οποιοσδήποτε από τους δύο γονείς, αρκεί να ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Προγραμματισμός ραντεβού μπορεί να γίνει και μέσω ΚΕΠ ή φαρμακείου, με την προϋπόθεση ότι ο γονέας θα προσκομίσει ταυτοποιητικά στοιχεία δικά του και του παιδιού. Την ημέρα του εμβολιασμού, τα παιδιά, ηλικίας 15-17 ετών, θα πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια συσκευή hot dog!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια συσκευή hot dog προσφορά από την εταιρία Καρώνης Ηλεκτρικά!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα