Βασιλικό κουτί του 1900 με σοκολάτα βρέθηκε σε στρατιωτικό κράνος

Μέσα στην αυθεντική της συσκευασία σε ένα κράνος στο Νόρφολκ της Αγγλίας βρέθηκε μια σοκολάτα που είχε παραγγείλει η βασίλισσα Βικτωρία πριν από 121 χρόνια.

Οι εταιρείες Cadbury, Fry και Rowntree παρασκεύασαν παρτίδες σοκολάτας το 1900 για να αναπτερώσουν το ηθικό των στρατιωτών που πολεμούσαν στον Δεύτερο Πόλεμος των Μπόερς (1899 – 1901) στη Νότια Αφρική, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν βεβαιότητες για το ποια από τις εταιρείες έφτιαξε τη συγκεκριμένη. Η σοκολάτα και το κράνος ανήκαν σε πολεμιστή που συμμετείχε στον πόλεμο, ανέφερε το National Trust σε ανακοίνωσή του. Το κουτί με τη σοκολάτα βρέθηκε ανάμεσα στα πράγματα της κόρης του, η οποία πέθανε πέρυσι σε ηλικία 100 ετών.Η σοκολάτα είναι ανέγγιχτη αλλά δυστυχώς εχει αλλοιωθεί. Δεν είναι σαφείς οι λόγοι που η σοκολάτα δεν καταναλώθηκε αλλά εικάζεται πως ο στρατιώτης μπορεί να ήθελε να κρατήσει ένα ενθύμιο από τη βασίλισσα και με τα χρόνια να ξέχασε την ύπαρξή της, ή απλά μπορεί να μην του άρεσαν οι σοκολάτες.

Οι τρεις εταιρείες, αρχικά δεν ήθελαν να μετέχουν στο εγχείρημα λόγω της αντίθεσής τους στον πόλεμο στη Ν. Αφρική, ωστόσο υποχώρησαν όταν η βασίλισσα Βικτώρια ζήτησε την παραγωγή 100.000 τέτοιων κουτιών τα οποία διατηρήθηκαν από πολλούς στρατιώτες. Το κάθε κουτί, με χαραγμένα μηνύματα από τη βασίλισσα Βικτώρια, περιείχε μισή λίβρα σοκολάτας.

Οι Πόλεμοι των Μπόερς διεξήχθησαν στην Νότια Αφρική μεταξύ των Άγγλων και των Ολλανδών αποίκων της περιοχής, γνωστών ως Μπόερς. O δεύτερος πόλεμος των Μπόερς εκτυλίχθηκε από τις 11 Οκτωβρίου 1899 έως τις 31 Μαΐου 1902. Μεταξύ όσων πολέμησαν ήταν ο Ουίνστον Τσώρτσιλ και ο Άρθουρ Κόναν Ντόυλ.

Προς το παρόν το κράνος και η σοκολάτα δεν έχουν εκτεθεί αλλά αυτό θα γίνει στο μέλλον. Η σοκολάτα έχει τυλιχθεί σε χαρτί χωρίς οξέα και έχει αποθηκευτεί σε χώρο με σταθερή θερμοκρασία και υγρασία.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Photo of Κατερίνα Ματέρη

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα