Βραβεύσεις και παρουσίαση κοινωνικών δομών του Δήμου Νέας Σμύρνης στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ

Στην Αρκαδία, στα Λαγκάδια Γορτυνίας, διεξήχθη με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ (Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με θέμα «COVID – 19 και Κλιματική Αλλαγή».
Το Δήμο Νέας Σμύρνης εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Αλληλεγγύης και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΔΥΠΠΥ Γιατζίδης Παναγιώτης, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τις Κοινωνικές Δομές Υγείας και Πρόληψης στην Πανδημία, καθώς και τις δράσεις του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Νέας Σμύρνης.
Στη θεματολογία του Συνεδρίου συζητήθηκαν προτάσεις και στρατηγικές, που οφείλουν να ακολουθήσουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες στο πλαίσιο της πρόληψης της Υγείας. Αναπτύχθηκαν οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης, οι νέες πολιτικές των Υγιών Πόλεων, οι Δομές Υποστήριξης για την Υγιή Γήρανση, δράσεις και παρεμβάσεις για την Ψυχική Υγεία, δράσεις Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης πληθυσμού για τον εμβολιασμό, Εφαρμογές Ηλεκτρονικής Υγείας κ.α.
Ιδιαίτερη ενότητα του Συνεδρίου αποτέλεσε η Πολιτική των ΚΕΠ Υγείας, οι βέλτιστες πρακτικές και η εφαρμογή του Πιλοτικού Προγράμματος των ΚΕΠ Υγείας στην Περιφέρεια Αττικής.
Στο Δήμο Νέας Σμύρνης απονεμήθησαν δύο βραβεία:
α) Για το ΚΕΠ Υγείας του β) Για την Κοινωνική Προσφορά και την Ύψιστη Ωφέλεια των Δημοτών από τις Δράσεις Προαγωγής Υγείας .
Κατά την απονομή των βραβείων ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Αλληλεγγύης δήλωσε: «Η βράβευση αποτελεί τιμή για τη Νέα Σμύρνη και τους κατοίκους της. Επίσης δίνουμε τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσουμε την προάσπιση και την προαγωγή της Υγείας των πολιτών και στο μέλλον με κάθε δυνατό τρόπο».
Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ Πατούλης Γεώργιος ανέφερε: «Εργαζόμαστε με συνέπεια και αφοσίωση στους σκοπούς της Προαγωγής Υγείας των πολιτών και η ουσιαστική προστασία της υγείας επιτυγχάνεται μέσω του συστηματικού προληπτικού και προσυμπτωματικού ελέγχου. Στην κρίσιμη υγειονομική και περιβαλλοντική περίοδο που αντιμετωπίζουμε, αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση συμβάλει ενεργά στην επίλυση των προβλημάτων».


Πηγή
Author: NS Admin

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα