Δήμος Λαυρεωτικής – «Λέξεις μαχαίρια» Καμπάνια για τη βία κατά των γυναικών

Το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων  και η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων ξεκίνησε καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών με κεντρικό μήνυμα «Λέξεις Μαχαίρια».

Το μήνυμα απευθύνεται στις γυναίκες θύματα βίας αλλά και στους δράστες και το συγγενικό και ευρύτερο περιβάλλον τους, υπενθυμίζοντας ότι πρέπει να κοιτάμε τις πράξεις και όχι τις λέξεις γιατί από ένα σημείο και μετά, κάποιες λέξεις γίνονται μαχαιριές!

Κάθε γυναίκα που βιώνει περιστατικά βίας (έμφυλη ή ενδοοικογενειακή) μπορεί να καλεί στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 ή να στείλει email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
.

Επίσης μπορεί να απευθυνθεί στα κατά τόπους Συμβουλευτικά Κέντρα, για τα οποία μπορείτε να βρείτε πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας στις ιστοσελίδες www.isotita.gr και www.womensos.gr.

25 Νοεμβρίου: Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και Κοριτσιών


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα