ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ, ΦΑΝΕΡΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις του Ν.3463/2006 «Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και ειδικότερα τις διατάξεις:
    1. του άρθρου 199 παρ 1: «Η εκποίηση κινητών πραγμάτων των Δήμων και των Κοινοτήτων επιτρέπεται, ύστερα από απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου και ενεργείται με δημοπρασία.
    2. του άρθρου 201: «Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, καθορίζεται η διαδικασία για τη διεξαγωγή των κάθε είδους δημοπρασιών, που αφορούν την εκποίηση ή την εκμίσθωση ακινήτων ή κινητών πραγμάτων των Δήμων και Κοινοτήτων και την αγορά ή μίσθωση εκ μέρους των Δήμων και Κοινοτήτων ακινήτων που ανήκουν σε τρίτους, οι όροι για τη συμμετοχή στις δημοπρασίες αυτές, τα σχετικά με τη διακήρυξη, τη δημοσίευση και την επικύρωση των αποτελεσμάτων των δημοπρασιών αυτών, καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια.».
  2. Τις διατάξεις του Π.Δ. 270/81 «Περί καθορισμού των οργάνων, της διαδικασίας και των όρων διενέργειας δημοπρασιών δι εκποίησιν ή εκμίσθωσιν πραγμάτων των δήμων και κοινοτήτων», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
  3. Τις διατάξεις του Ν.3852/2010 «Νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» όπως ισχύει και ειδικότερα τις διατάξεις του άρθρου 72, παρ.1ε : «Οικονομική επιτροπή – Αρμοδιότητες…..1ε)με την επιφύλαξη της παραγράφου 4 του παρόντος, καταρτίζει τους όρους, συντάσσει τη διακήρυξη, διεξάγει και κατακυρώνει όλες τις δημοπρασίες σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Για τη διεξαγωγή των δημοπρασιών και την αξιολόγηση των προσφορών μπορεί να συγκροτεί επιτροπές, από μέλη της, δημοτικούς ή δημόσιους υπαλλήλους ή ειδικούς επιστήμονες».
  1. Την υπ’ αριθμόν 169/2021 (ΑΔΑ: ΨΗΟ9ΩΚ0-Σ4Ο) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία αποφασίστηκε η εκποίηση των άχρηστων μεταλλικών αντικειμένων (πάνελ) και ορίσθηκαν δύο (2) μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ως μέλη της Επιτροπής Εκτίμησης Εκποιούμενων Κινητών Πραγμάτων του άρθρου 7 του Π.Δ. 270/81 και οι αναπληρωτές τους, ο ένας εκ των οποίων ορίστηκε πρόεδρος της Επιτροπής αυτής.
  2. Την υπ’ αριθμόν 129/2021 απόφαση του Δημάρχου, με την οποία ορίστηκε δημοτικός υπάλληλος-μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου ως μέλος της Επιτροπής  Εκτίμησης Εκποιούμενων Κινητών Πραγμάτων του άρθρου 7 του Π.Δ. 270/81.
  3. Την από 21099/17-12-2021 έκθεση της Επιτροπής Εκτίμησης Εκποιούμενων Κινητών Πραγμάτων του άρθρου 7 του Π.Δ. 270/81.
  4. Την υπ’ αριθμόν 531/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας, με την οποία καθορίστηκαν οι όροι διακήρυξης της δημοπρασίας που αφορά στην ανάδειξη πλειοδότη για την εκποίηση άχρηστων μεταλλικών αντικειμένων του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας.

ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΕΙ

Πλειοδοτική, φανερή και προφορική δημοπρασία, που αφορά στην ανάδειξη πλειοδότη για εκποίηση άχρηστων μεταλλικών αντικειμένων του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 270/81.

Άρθρο 1

Περιγραφή των προς εκποίηση κινητών πραγμάτων

Αναλυτικά, σύμφωνα με την από 21099/17-12-2021 έκθεση της Επιτροπής Εκτίμησης Εκποιούμενων Κινητών Πραγμάτων του άρθρου 7 του Π.Δ. 270/81, τα προς εκποίηση άχρηστα μεταλλικά αντικείμενα του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας, βρίσκονται στο Δήμο Ηρωικής Πόλεως Νάουσας και έχουν τα εξής χαρακτηριστικά :

  • Η κατάσταση κρίνεται κακή και τα αντικείμενα άχρηστα.
  • Μετά από έρευνα αγοράς, μια μέση τιμή είναι τα 70€/τόνο (με ΦΠΑ).

Άρθρο 2

Τόπος, Χρόνος και Τρόπος Διενέργειας της Δημοπρασίας

Η δημοπρασία είναι πλειοδοτική, φανερή και προφορική και θα διεξαχθεί στις 05 Ιανουαρίου 2022 ημέρα Τετάρτη, με ώρα έναρξης 13:00  έως 13:30,  στο δημοτικό κατάστημα στην οδό Δημαρχίας 30 στο Δήμο Ηρωικής Πόλης Νάουσας, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών Εκποίησης, Εκμίσθωσης Πραγμάτων του άρθρου 1 του Π.Δ. 270/81, η οποία ορίστηκε με την υπ’ αριθμόν 177/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της ανωτέρω οριζόμενης ώρας, εφόσον εξακολουθούν άνευ διακοπής  οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή Διενέργειας, η απόφαση της οποίας καταχωρείται στα πρακτικά.

Εάν, για οποιοδήποτε λόγο, η δημοπρασία δεν διεξαχθεί την προαναφερθείσα ημερομηνία, τότε θα επαναληφθεί την επόμενη εργάσιμη ημέρα

Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει τούτο προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή, προ της ενάρξεως του συναγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.

Η αρμόδια Επιτροπή παραλαμβάνει τα δικαιολογητικά και τις εγγυήσεις, τα οποία θα πρέπει να βρίσκονται σε κλειστό φάκελο, στο εξωτερικό του οποίου θα αναγράφεται το όνομα του συμμετέχοντος/επωνυμία εταιρείας, ευκρινώς και καταχωρεί στο πρακτικό διενέργειας της δημοπρασίας τους ενδιαφερόμενους κατά σειρά προσέλευσης καθώς και τα δικαιολογητικά συμμετοχής τους.

Στη συνέχεια, η Επιτροπή μονογράφει ένα προς ένα τα δικαιολογητικά και ελέγχει την πληρότητα των δικαιολογητικών.

Η τυχόν απόφαση της περί αποκλεισμού ενδιαφερομένου να συμμετάσχει στη δημοπρασία, επειδή δεν πληροί τους υπό της παρούσας διακηρύξεως προβλεπόμενους όρους, αναγράφεται στα  πρακτικά.

Ακολούθως, η Επιτροπή δέχεται προφορικά οικονομικές προσφορές μέχρι αναδείξεως του τελευταίου πλειοδότη, μόνον από εκείνους που έχουν υποβάλλει νομίμως όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αυτή μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο  πλειοδότη.

Πλειοδότης ανακηρύσσεται αυτός που θα προσφέρει την υψηλότερη τιμή. Τα πρακτικά της δημοπρασίας συντάσσονται εφ’ απλού χάρτου.

Μετά την λήξη της δημοπρασίας, τα πρακτικά υπογράφονται από τα μέλη της Επιτροπής και από τον τελευταίο πλειοδότη και τον εγγυητή αυτού. Αν τις τούτων είναι αγράμματος, υπογράφει αντ’ αυτού έτερος, βάσει ειδικού νομίμου πληρεξουσίου ή δύο πρόσωπα εκ των παρισταμένων κατά την διενέργειαν της δημοπρασίας, τα οποία καλεί η Επιτροπή η διενεργούσα την δημοπρασία και τα οποία βεβαιούν εις το πρακτικόν της δημοπρασίας ότι ο τελευταίος πλειοδότης ή ο εγγυητής αυτού δήλωσαν άγνοια γραμμάτων.

Μετά το πέρας της Δημοπρασίας, η Επιτροπή υποβάλλει τα δικαιολογητικά συμμετοχής και το πρακτικό διενέργειας στην Οικονομική Επιτροπή, η οποία αποφασίζει περί της κατακύρωσης ή μη του αποτελέσματος της Δημοπρασίας.

Η Οικονομική Επιτροπή μπορεί με αιτιολογημένη απόφασή της να μην αποδεχθεί το αποτέλεσμα αυτό, αν το κρίνει ασύμφορο και να μην το κατακυρώσει στον τελευταίο πλειοδότη ή να ακυρώσει τη δημοπρασία, λόγω παράβασης του τύπου της διαδικασίας ή για άλλο λόγο. Στις περιπτώσεις αυτές ο πλειοδότης και οι λοιποί συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δεν έχουν καμία αξίωση ή δικαίωμα αποζημίωσης κατά του Δήμου, λόγω μη έγκρισης του πρακτικού της Δημοπρασίας από το κατά το νόμο αρμόδιο όργανο ή την εποπτεύουσα αρχή του.

Άρθρο 3

Ελάχιστο όριο της πρώτης προσφοράς

Σύμφωνα με την από 21099/17-12-2021 έκθεση της Επιτροπής  Εκτίμησης Εκποιούμενων Κινητών Πραγμάτων του άρθρου 7 του Π.Δ. 270/81,  μετά από έρευνα αγοράς, η τιμή των εκποιούμενων πάνελ οροφής πρέπει να  οριστεί στα 70€/τόνο.  Το συνολικό ποσό για όλη την ποσότητα των προς εκποίηση υλικών είναι 150.000 κιλά * 70 ευρώ/τόνο = 10.500 ευρώ.

Προσφορές μικρότερες του ποσού του ελάχιστου ορίου της πρώτης προσφοράς  απορρίπτονται.

Άρθρο 4

Εγγύηση  συμμετοχής

Ουδείς είναι δεκτός στην δημοπρασία, αν δεν προσαγάγει, για την συμμετοχή του στη δημοπρασία, ως εγγύηση στην Επιτροπή Διενέργειας της δημοπρασίας, γραμμάτιο συστάσεως παρακαταθήκης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητική επιστολή ανεγνωρισμένης Τράπεζας ή βεβαίωση του Ταμείου Παρακαταθηκών  και Δανείων περί παρακαταθέσεως σε αυτό από αυτόν που επιθυμεί να λάβει μέρος στην δημοπρασία ή άλλου ο οποίος ενεργεί για λογαριασμό του διαγωνιζομένου, ομολογιών Δημοσίου, Τραπέζης, ή Οργανισμού κοινής ωφελείας,  που αναγνωρίζεται για εγγυοδοσίες, ποσό ίσο προς το ένα δέκατο (1/10) του οριζόμενου ελάχιστου ορίου πρώτης προσφοράς της διακήρυξης, ήτοι: 1.050 ευρώ (1/10 Χ 10.500€)

Η εγγύηση συμμετοχής θα έχει ισχύ τουλάχιστον έξι (6) μηνών.

Η εγγύηση συμμετοχής θα επιστραφεί ατόκως στον τελευταίο πλειοδότη μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Η εγγύηση συμμετοχής θα επιστραφεί ατόκως στους υπόλοιπους συμμετέχοντες, εντός δέκα (10) ημερών μετά από  την κατακύρωση του αποτελέσματος της δημοπρασίας.

Άρθρο 5 Εγγυητής

Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται να παρουσιάσει αξιόχρεο εγγυητή, ο οποίος θα υπογράψει τα πρακτικά της δημοπρασίας και έτσι καθίσταται αλληλεγγύως και εις ολόκληρον υπεύθυνος με αυτόν για την εκπλήρωση των όρων της σύμβασης.

 

Άρθρο 6  

Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν εταιρίες ή φυσικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην εμπορία ή/και επεξεργασία μετάλλων, οι οποίοι, κατά την ημέρα και ώρα διενέργειας της δημοπρασίας, οφείλουν να καταθέσουν στην αρμόδια Επιτροπή Διενέργειας τα δικαιολογητικά συμμετοχής.

Εάν δεν εμφανιστούν στην δημοπρασία εταιρίες ή φυσικά πρόσωπα όπως ορίζονται στην προηγούμενη παράγραφο θα γίνουν δεκτά φυσικά πρόσωπα χωρίς άδεια.

Η συμμετοχή στη δημοπρασία προϋποθέτει πλήρη γνώση και ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της διακήρυξης, καθώς και την πλήρη γνώση του προς εκποίηση  υλικού.

Άρθρο 7 Δικαιολογητικά συμμετοχής

Ο κάθε συμμετέχων, κατά την ημέρα και ώρα διενέργειας της δημοπρασίας, οφείλει να καταθέσει, επί ποινή αποκλεισμού, στην αρμόδια Επιτροπή Διενέργειας σε κλειστό φάκελο, στο εξωτερικό του οποίου θα αναγράφεται ευκρινώς το όνομα του συμμετέχοντος/επωνυμία εταιρείας, τα παρακάτω δικαιολογητικά, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν.4250/2014:

  1. Εγγυητική επιστολή ποσού 1.050 ευρώ (1/10 Χ 500€) σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 4 της παρούσας διακήρυξης.
  2. Αντίγραφο Άδειας Λειτουργίας της επιχείρησης, σε ισχύ, ελλείψει ενδιαφερομένων με άδεια λειτουργίας επιχείρησης

Θα γίνουν δεκτά και φυσικά πρόσωπα χωρίς οποιαδήποτε άδεια.  

  1. Φορολογική Ενημερότητα, σε ισχύ, για τον συμμετέχοντα και τον εγγυητή
  2. Ασφαλιστικές Ενημερότητες, σε ισχύ, από όλους ανεξαιρέτως τους αρμόδιους ασφαλιστικούς φορείς στους οποίους καταβάλλει εισφορές ο συμμετέχων και ο εγγυητής
  3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής ταυτότητας:
    1. του φυσικού προσώπου
    2. για εταιρεία: του νόμιμου εκπροσώπου της
  • του νόμιμα εξουσιοδοτούμενου προσώπου
  1. του εγγυητή
  1. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 του εγγυητή, όπου θα δηλώνει υπεύθυνα ότι α)αποδέχεται τον ορισμό του ως εγγυητή, β)έλαβε γνώση των όρων της διακήρυξης και ότι τους αποδέχεται πλήρως, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του εγγυητή από τις αρμόδιες Δημόσιες Αρχές.
  2. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, όπου θα δηλώνει υπεύθυνα:
  1. ότι δεν υφίστανται νομικοί περιορισμοί λειτουργίας της επιχείρησης
  2. ότι δραστηριοποιείται νόμιμα στη συλλογή, μεταφορά και γενικά στη διαχείριση μεταλλικών αντικειμένων
  • ότι έχει δυνατότητα απορρόφησης της ποσότητας των προς εκποίηση μεταλλικών αντικειμένων
  1. ότι δεν τελεί σε πτώχευση, εκκαθάριση, διαδικασία συνδιαλλαγής, αναγκαστική διαχείριση
  2. ότι δεν έχουν διαπράξει σοβαρό παράπτωμα κατά την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας
  3. ότι δεν έχουν φανεί ασυνεπείς στην εκπλήρωση των συμβατικών τους υποχρεώσεων προς το Δήμο Ηρωικής Πόλεως Νάουσας ή προς τις λοιπές υπηρεσίες του δημόσιου τομέα και δεν έχουν αποκλειστεί από διαγωνισμούς του Δημοσίου και των ΟΤΑ
  • ότι δεν έχουν υποβάλει ψευδείς ή ανακριβείς δηλώσεις κατά την παροχή πληροφοριών που ζητούνται από την υπηρεσία
  • πλήρη γνώση και ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της διακήρυξης, καθώς και πλήρη γνώση του προς εκποίηση υλικού
  1. τα στοιχεία του εγγυητή
  1. Για εταιρεία βεβαίωση εγγραφής στο ΓΕΜΗ με πιστοποιητικό μεταβολών και αντίγραφα των αναφερόμενων σε αυτό εγγράφων, καταστατικών κλπ, από το οποίο να προκύπτει ο νόμιμος εκπρόσωπός της
  2. Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει τούτο προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή, προ της ενάρξεως του συναγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό (για εταιρείες: βεβαίωση εκπροσώπησης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο καταστατικό, βεβαιωμένου του γνήσιου της υπογραφής του νόμιμου εκπροσωπουμένου από αρμόδια Αρχή ή συμβολαιογράφο σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις).

Κανείς δεν μπορεί να εκπροσωπήσει στην ίδια δημοπρασία περισσότερες από μία εταιρείες.

Άρθρο 8 Ενστάσεις

Οι επί της διεξαγωγής του διαγωνισμού ενστάσεις κατατίθενται στην Επιτροπή Διενέργειας της δημοπρασίας την ίδια ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας και μόνο από εκείνους που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ή αποκλείστηκαν από αυτόν σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας του και για λόγους που ανακύπτουν κατά το αντίστοιχο στάδιο, στην αρμόδια για την διενέργεια του διαγωνισμού υπηρεσία.

Οι ενστάσεις πρωτοκολλούνται και διαβιβάζονται αυθημερόν στη διενεργήσασα το διαγωνισμό Επιτροπή, η οποία γνωμοδοτεί επ΄ αυτών στο πρακτικό διενέργειας του διαγωνισμού.

Επί των ενστάσεων αποφασίζει η Οικονομική Επιτροπή προ της εγκρίσεως ή μη του αποτελέσματος και των πρακτικών.

Άρθρο 9

Ουσιώδεις Όροι της Δημοπρασίας

Η μεταφορά των αντικειμένων θα γίνει με οχήματα και ευθύνη του πλειοδότη.

Ο Δήμος δεν φέρει καμία ευθύνη για ενδεχόμενες ζημιές που επέλθουν στα είδη κατά την ανωτέρω διαδικασία. Οι ανωτέρω εργασίες πρέπει να είναι προσεκτικές έτσι ώστε να μην προκληθούν βλάβες σε άλλα αντικείμενα και εγκαταστάσεις του Δήμου. Τυχόν ζημιές θα καταλογιστούν στον πλειοδότη που τις προκάλεσε.

Ο πλειοδότης είναι υπεύθυνος για κάθε παράβαση της εργατικής, ασφαλιστικής ή άλλης σχετικής νομοθεσίας σχετικά με την απασχόληση του προσωπικού του. Ο πλειοδότης έχει την υποχρέωση να τηρεί με επιμέλεια τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας και να παίρνει όλα τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας που προβλέπει η νομοθεσία. Έχει την αποκλειστική αστική και ποινική ευθύνη απέναντι σε οποιονδήποτε τρίτο, συμπεριλαμβανομένου και του προσωπικού του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας για οποιαδήποτε ζημιά ή απαιτήσεις που θα προέλθουν από δικές του ενέργειες ή παραλείψεις οφειλόμενες σε δόλο ή αμέλεια, κατά την εκτέλεση των εργασιών απομάκρυνσης ή και εξ αφορμής αυτών.

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλεως Νάουσας δεν έχει καμία ευθύνη για πραγματικά ελαττώματα ή έλλειψη ιδιοτήτων των εκποιούμενων πραγμάτων. Με τη συμμετοχή στην δημοπρασία τεκμαίρεται ότι ο προσφέρων έχει αποκτήσει ιδία αντίληψη του είδους των εκποιούμενων και της κατάστασης στην οποία αυτά ευρίσκονται και ότι αυτά είναι της τελείας αρεσκείας του και κατάλληλα για ανακύκλωση.

Άρθρο 10

                                                                       Δικαίωμα αποζημίωσης

Ο τελευταίος πλειοδότης δεν αποκτά δικαίωμα προς αποζημίωση από τη μη έγκριση των πρακτικών της δημοπρασίας από το αρμόδιο όργανο του δήμου ή της διοικητικής αρχής που έχει αντίστοιχη αρμοδιότητα.

Άρθρο 11

  Σύμβαση – Καταβολή τιμήματος

Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται εντός δέκα (10) ημερών από της κοινοποιήσεως σ’ αυτόν της αποφάσεως περί κατακυρώσεως ή εγκρίσεως του αποτελέσματος της δημοπρασίας και προ της συντάξεως και υπογραφής του συμβολαίου, να καταβάλει ολόκληρο το τίμημα εις το δημοτικό  ταμείο.

Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται όπως εντός δέκα (10) ημερών από την κοινοποίηση, που ενεργείται με αποδεικτικό παραλαβής, της απόφασης της διοικητικής αρχής περί κατακυρώσεως ή εγκρίσεως του αποτελέσματος  της δημοπρασίας, να προσέλθει μαζί με τον εγγυητή του για την σύνταξη και υπογραφή του συμβολαίου, άλλως και η κατατεθείσα εγγύηση καταπίπτει υπέρ του δήμου χωρίς δικαστική παρέμβαση.

Μετά το πέρας της παραπάνω προθεσμίας των δέκα (10) ημερών το συμβόλαιο θεωρείται ότι καταρτίστηκε οριστικά. Η διάρκεια ισχύος της σύμβασης είναι τρεις (3) εβδομάδες από την υπογραφή της.

Άρθρο 12

                                                               Ευθύνη Δήμου

Ο Δήμος δεν ευθύνεται έναντι του αγοραστού δι’ οιανδήποτε εκνίκηση του πράγματος, υποχρεουμένου του Δήμου εις περίπτωσιν εκνικήσεως, να επιστρέψει εις τον αγοραστή το καταβληθέν τίμημα ατόκως, εις περίπτωσιν δε μερικής τοιαύτης, αναλόγου ποσού, οριζομένου δι’ αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς να αποκλείεται η προσφυγή εις τα δικαστήρια.

Άρθρο 13

                                                                  Επανάληψη της δημοπρασίας

Εάν η δημοπρασία αποβεί άγονη τότε αυτή θα επαναληφθεί στις 12 Ιανουαρ. στον ίδιο τόπο και ώρα χωρίς να απαιτείται νέα δημοσίευση.

Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται κατόπιν αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου όταν:

α) το αποτέλεσμα αυτής δεν εγκριθεί από την Οικονομική επιτροπή ή το δημοτικό συμβούλιο ή την αρμόδια Διοικητική αρχή λόγω ασύμφορου του επιτευχθέντος αποτελέσματος ή σφάλματος στη διενέργεια της δημοπρασίας

β) μετά την κατακύρωση της δημοπρασίας, ο τελευταίος πλειοδότης και ο εγγυητής του αρνούνται να υπογράψουν τα πρακτικά, ή τη σύμβαση επίσης όταν μετά την κοινοποίηση στον τελευταίο πλειοδότη της εγκριτικής επί του αποτελέσματος της δημοπρασίας αποφάσεως δεν προσέλθει αυτός εμπροθέσμως για την σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης.

Στην περίπτωση (β) η δημοπρασία, επαναλαμβάνεται εις βάρος του τελευταίου πλειοδότη και του εγγυητή αυτού, ως ελάχιστον δε όριο προσφοράς ορίζεται το επ’ ονόματι τούτου κατακυρωθέν ποσόν, δυνάμενο να μειωθεί με απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

Η επαναληπτική δημοπρασία γνωστοποιείται με περιληπτική διακήρυξη του δημάρχου αναφερομένης στους όρους της πρώτης διακήρυξης και δημοσιευομένης, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρας προ της ημέρας της διενέργειας της δημοπρασίας, διεξάγεται δε σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν.

Η επανάληψη της δημοπρασίας ενεργείται με βάση τη δοθείσα τελευταία προσφορά κατά την προηγούμενη δημοπρασία.

Επίσης, κατόπιν δύο άγονων δημοπρασιών, το δημοτικό συμβούλιο μπορεί να αποφασίσει την εκποίηση, με δημοπρασία, με μειωμένη τιμή.

Άρθρο 14

                                                                     Δημοσίευση διακήρυξης

Η διακήρυξη θα δημοσιευθεί με φροντίδα του Δημάρχου τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν από τη διενέργεια της δημοπρασίας με τοιχοκόλληση αντιγράφου αυτής στον πίνακα ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος και εις το δημοσιότερο μέρος της έδρας του Δήμου.

Τα τεύχη της διακήρυξης θα αναρτηθούν στον δικτυακό τόπο του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας, στη διεύθυνση www.naoussa.gr και στη διεύθυνση diavgeia.gov.gr, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3861/2010 (ΦΕΚ112/Α’/13-7-2010) για την «Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο Διαδίκτυο “Πρόγραμμα Διαύγεια”».

 

 

 

Άρθρο 15

                                                              Πληροφόρηση ενδιαφερομένων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν αντίγραφο της διακήρυξης και πληροφορίες, μέχρι και την προηγούμενη της ημέρας διενέργειας της Δημοπρασίας, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από  

 1) Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Νάουσας 

Αρμόδια υπάλληλο, κ. Ανθοπούλου Μυρούλα 

Τηλέφωνο 2332350340 , Email: [email protected]  

2) Γραφείο περιουσίας

Αρμόδιος υπάλληλος , κ. Αντωνιάδης Νίκος

Τηλέφωνο 2332350337 email: [email protected]

 

 Άρθρο  16

                                                                 Ειδικοί όροι

Για ό,τι δεν συμπεριλαμβάνεται στην παρούσα διακήρυξη ισχύουν οι διατάξεις του Π.Δ. 270/81 «Περί καθορισμού των οργάνων, της διαδικασίας και των όρων διενέργειας δημοπρασιών δι εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων των δήμων και κοινοτήτων» και των Ν. 3463/06 και 3852/10.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα