Δράσεις της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Βέροιας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Δράσεις προς τιμήν της Γυναίκας και της ημέρας που είναι αφιερωμένη στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων της, διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Βέροιας και το Κέντρο Κοινότητας. Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (International Women’s Day) -όπως αυτή έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και είναι η 8η Μαρτίου- και με δεδομένο τα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της πανδημίας διοργανώνονται οι παρακάτω δράσεις: Σήμερα Δευτέρα 8/3/2021 και Τρίτη 9/3/2021 εκδήλωση με θέμα: «Γυναίκα και Υγεία» όπου σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Βέροιας μέσω του Μαιευτικού-Γυναικολογικού Τμήματός οι συμμετέχουσες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ΔΩΡΕΑΝ εξέταση τεστ Παπανικολάου (test Pap), με γνώμονα την αξία της πρόληψης.

Επίσης σήμερα Δευτέρα 8/3/2021 σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ-Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας Βέροιας θα διεξαχθεί δεύτερη δράση: «Γυναίκα και Εργασία». Η Επιστημονικά υπεύθυνη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ στη Βέροια, κα Στέλλα Μπαρμπαρούση και οι συνεργάτες της στο πλαίσιο της συνεργασίας μας, έχουν ετοιμάσει οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο) το οποίο αφορά σε ρυθμίσεις και ζητήματα για τη διασφάλιση εφαρμογής της ίσης μεταχείρισης μεταξύ ανδρών και γυναικών στην εργασία. Επίσης γίνεται αναφορά στην προστασία της μητρότητας και στο ζήτημα της ηθικής και σεξουαλικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο.

Το συγκεκριμένο βίντεο θα προβληθεί σήμερα Δευτέρα 8/3/2021 μέσω της σελίδας του YouTube του Δήμου Βέροιας αλλά και από την σελίδα του facebook του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βέροιας.

Με τις παραπάνω δράσεις ο Δήμος Βέροιας και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής μέσω του Κέντρου Κοινότητας θέλουν να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας υπενθυμίζοντας σε όλες τα καθημερινά δικαιώματά τους σε όλες τις πτυχές της ζωής. Σήμερα είναι μια ημέρα κινητοποιήσεων Παγκοσμίως για την υποστήριξη της ισότητας των φύλων, την ενίσχυση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία και της ευαισθητοποίησης του ευρύ κοινού πάνω στα θέματα προάσπισης της αξιοπρέπειας των γυναικών.

Ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο Υγείας Βέροιας και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ-Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας Βέροιας για την άψογη συνεργασία μας!
Χρόνια πολλά σε όλες τις Γυναίκες!

Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα