Εθνική υπερηφάνεια και λεβεντιά στην παρέλαση των μαθητών στη Δημοτική Κοινότητα Φυλής – Δήμος Φυλής






Εθνική υπερηφάνεια και λεβεντιά στην παρέλαση των μαθητών στη Δημοτική Κοινότητα Φυλής – Δήμος Φυλής


















Γραμμή Δημότη: 15691

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν στη Δημοτική Κοινότητα Φυλής οι επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν των αγωνιστών του Έπους του ΄40.


Την μεγαλοπρέπεια και το θάρρος των Ελλήνων υπογράμμισε κατά την εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας η Αντιδήμαρχος Φυλής Ελένη Λιάκου τονίζοντας πως “Το Έπος του 1940 θα αποτελεί πάντα πηγή περηφάνιας, δύναμης και εθνικής μνήμης για την πατρίδα μας.

Η Ελένη Λιάκου επεσήμανε πως “η ιστορία δεν πρέπει να ξεχνιέται αλλά να μένει ισχυρή παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές οι οποίες πρέπει να τάσσονται υπέρ του ΟΧΙ σε παραβιάσεις και αποσταθεροποιήσεις και υπέρ του ΝΑΙ πλάι στη Δημοκρατία , την Ειρήνη και το Κράτος Δικαίου”.

Η Αντιδήμαρχος Φυλής συνδέοντας το Έπος του 40 και την αγωνιστικότητα των Ελλήνων με την σημερινή εποχή και αναφερόμενη στις αξίες που μας κληροδότησαν με την γενναιότητα και την αποφασιστικότητά τους οι αγωνιστές του 40 τόνισε πως “πρέπει να δικαιώσουμε αυτές τις αξίες και να αγωνιστούμε για αυτές. Πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε το Έθνος μας να στέκει πάντα στο Φως και ποτέ στο σκοτάδι. Να έχει αγέρωχο και καθαρό το βλέμμα. Πρέπει να κοιτάμε με τιμή τον ήλιο και το γαλάζιο ουρανό. Οι σημαίες να κυματίζουν ψηλά και να αγκαλιάζουν την ισχύ, την ενότητα και την ομοψυχία των Ελλήνων” είπε και κατέληξε:. “Χρόνια Πολλά Ελλάδα Χρόνια Πολλά Έλληνες”.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 07.30 το πρωί με Πανηγυρική κωδωνοκρουσία σε όλους τους ναούς της Φυλής και κορυφώθηκαν με την μαθητική παρέλαση. Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέστηκε από τον πατέρα Δημήτριο η Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο και αμέσως μετά ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου και κατάθεση στεφάνων από τον πατέρα Δημήτριο Παναγακόπουλο, την Αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Διονύση Βλάχο.

Please ensure Javascript is enabled for purposes of

website accessibility

Ψηφιακή Εργαλειοθήκη


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα