Επένδυση σταθμός το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer

Οι εγκαταστάσεις της Pfizer στη Θεσσαλονίκη είναι επιβλητικές! Πρόκειται για ένα από τα έξι κέντρα ψηφιακής καινοτομίας της φαρμακευτικής εταιρείας στον κόσμο.

Το χρονικό της επένδυσης ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Μέχρι σήμερα απασχολεί ήδη πάνω από 300 επιστήμονες υψηλού επιπέδου στη Θεσσαλονίκη.

Η επένδυση στην πλήρη της εξέλιξή της θα αυξήσει κατά περισσότερο από 650 εκατ. ευρώ το ΑΕΠ της πόλης και θα προσφέρει πάνω από 1.100 θέσεις εργασίας.

mitsotakis-ependysi-stathmos-gia-ti-thessaloniki-to-kentro-psifiakis-kainotomias-tis-pfizer6

Παρουσία του πρωθυπουργού εγκαινιάστηκαν οι εγκαταστάσεις του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer, στη Θεσσαλονίκη

Κυριάκος Μητσοτάκης, στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του Παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη:

  • Σήμερα εγκαινιάζουμε δύο πολύ σημαντικά κέντρα: Το Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών της Pfizer.
    • Θα απασχοληθούν, εντός του επόμενου έτους, παραπάνω από 700 εργαζόμενοι στα δύο αυτά Κέντρα. Εργαζόμενοι πολύ υψηλών προδιαγραφών σε πολλές ειδικότητες.
    • Το άξιο έμψυχο δυναμικό της πόλης αξιοποιείται με δύο διαφορετικούς τρόπους:
      • Είναι εντυπωσιακό ότι παραπάνω από 50 νέα παιδιά, 15% του ανθρώπινου δυναμικού που ήδη έχετε προσλάβει, είναι νέες και νέοι που επέλεξαν να επιστρέψουν από το εξωτερικό. Το Rebrain Greece γίνεται πραγματικότητα εδώ πέρα στη Pfizer.
      • Ταυτόχρονα, όμως, η καρδιά του έμψυχου δυναμικού της Pfizer είναι οι απόφοιτοι των δημοσίων Πανεπιστημίων μας. Κυρίως του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι και τα δύο κέντρα συνεργάζονται με τα ελληνικά μας Πανεπιστήμια, με τα ερευνητικά μας ινστιτούτα σε σταθερή βάση.
  • Η Θεσσαλονίκη γίνεται η πρωτεύουσα της εξωστρέφειας, της νέας σκέψης, των νέων αγορών. Μαζί της, μαζί με τη Θεσσαλονίκη, αλλάζει πρόσωπο και όλη η Ελλάδα γίνεται έδρα μεγάλων ξένων επενδύσεων. Προσανατολίζεται πια στην εξωστρέφεια, στην τεχνολογία, στις εξαγωγές. Αυτό μεταφράζεται σε αυξημένο δημόσιο πλούτο, περισσότερη απασχόληση, περισσότερη κοινωνική ευημερία γιατί τα στρατηγικά βήματα που γίνονται στην καινοτομία αφήνουν ένα συνολικό αποτύπωμα το οποίο πηγαίνει πέρα και πάνω από τις άμεσες θέσεις απασχόλησης οι οποίες δημιουργούνται.
  • Το συνολικό όφελος αυτής της επένδυσης για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Θα ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια ευρώ σε ορίζοντα δεκαετίας.

Μπουρλά: Η Ελλάδα έχει το ανθρώπινο κεφάλαιο

«Είμαι περήφανος Έλληνας και περήφανος Σαλονικιός, η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με καρδιά και ψυχή», τόνισε στο χαιρετισμό του ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, σημειώνοντας ότι η επένδυση του φαρμακευτικού κολοσσού στην πόλη αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας ως κέντρο επιστήμης και τεχνολογίας και θα συνεισφέρει 650 εκατ. ευρώ, προσφέροντας παράλληλα πολλές θέσεις εργασίας.

Τόνισε μάλιστα ότι το 15% των εργαζομένων είναι Έλληνες του εξωτερικού που επέστρεψαν στην πατρίδα για να εργαστούν στο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «η πρώτη μας απόφαση για την επένδυση στη Θεσσαλονίκη ελήφθη πριν 2 χρόνια» και πρόσθεσε ότι «εφέτος διευρύναμε το αποτύπωμα μας, φέρνοντας εδώ το κέντρο επιχειρησιακών υπηρεσιών».

Τόνισε ότι πολλοί συντελεστές έπαιξαν ρόλο στην επένδυση: η πολιτεία, τα πανεπιστήμια, ο τοπικός επιχειρηματικός κόσμος και οι τοπικές αρχές, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς όλους για τη συνεργασία και την υποστήριξη.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το βιβλίο «Το τελευταίο Φως» – Ιφιγένεια Τέκου

Το BESTNEWS προσφέρει μετά από κλήρωση, σε έναν τυχερό αναγνώστη, ένα αντίτυπο του βιβλίου «Το τελευταίο Φως» της Ιφιγένειας Τέκου.


Πηγή
Author: Ομάδα Best News

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα