Θέλει να μπει στα ρεκόρ Γκίνες κολυμπώντας 250 χλμ. για μία εβδομάδα

Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος φιλοδοξεί να γίνει ο πρώτος κολυμβητής που θα διανύσει τα πιο πολλά χιλιόμετρα κολυμπώντας σε πισίνα 50 μέτρων. Στόχος του είναι να κολυμπήσει 250 χλμ. σε μία βδομάδα.

Ο Έλληνας κολυμβητής ξεκίνησε την Κυριακή 9 Μαΐου να κολυμπάει στις 12μ.μ στην πισίνα 50μ. του κολυμβητηρίου του ΟΑΚΑ με σκοπό να σταματήσει την Κυριακή 16 Μαΐου την ίδια ώρα και έχοντας στόχο να καλύψει 250 χιλιόμετρα.

Ο Χρυσικόπουλος ασχολείται με την κολύμβηση υπερ-αποστάσεων όμως πρώτη φορά ασχολείται με κάτι που θα κρατήσει μια εβδομάδα.

«Στόχος μου είναι να σπάσω τα 250 χιλιόμετρα και να είμαι καλά και να μπορέσω και πιο πολλά» είπε στην κάμερα του ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι το μήνυμα που θέλει να στείλει είναι «να μην εγκαταλείπουμε τα όνειρά μας και να τα κυνηγάμε όσο δύσκολα και αν φαίνονται».

Παράλληλα, θέλησε να περάσει το μήνυμα «Σώστε τον πλανήτη – προστατεύστε τις θάλασσες», ενώ όσον αφορά στις δυσκολίες του εγχειρήματος τόνισε πως ίσως απ’ έξω δεν φαίνεται το πόσο δύσκολο είναι.

«Ακόμα και το σκουφάκι με ενοχλεί, γιατί κολλάει στα αυτιά μου, αλλά πρέπει να το φοράω για να κρατά ζεστό το κεφάλι μου» τόνισε.

Ο Χρυσικόπουλος, που είναι και ο ίδιος προπονητής, τόνισε ότι δεν έχει προπονητή και στάθηκε στη βοήθεια των δικών του ανθρώπων. Όπως είπε, προσπαθεί να μην κάνει πολλά διαλείμματα και «ακούει» το σώμα του για το πότε πρέπει να ξεκουραστεί, ενώ τρώει μέσα στο νερό, παρότι φυσικά δεν το προτείνει στον κόσμο.

Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Love it»:

Share this:


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα