Ιταλία: Εστιατόρια σε πύργους και ιπτάμενα ταξί για τους τουρίστες

Το απόλυτo φουτουριστικό σκηνικό ετοιμάζεται στην Ιταλία καθώς η Ιταλοκινεζική κοινοπραξία ετοιμάζει τις διακοπές του μέλλοντος. Σχεδιάζονται εστιατόρια σε πύργους και ιπτάμενα ταξί για τους τουρίστες.

Πώς θα είναι το σκηνικό του μέλλοντος θα στηρίζεται στην τεχνολογία και στους αυτοματισμούς. Μεγάλη φιλοδοξία, ωστόσο, της ανθρωπότητας, είναι να συνδυαστεί η τεχνολογία με το περιβάλλον. Στο σκεπτικό αυτό βασίζεται το σχέδιο του αρχιτεκτονικού γραφείου Giancarlo Zema Design Group, το οποίο βρίσκεται στη Ρώμη και της κινεζικής εταιρείας EHang Holdings, η οποία διαθέτει την πατέντα για τα ιπτάμενα ταξί.

Το όλο concept έχει ως εξής. Οι τουρίστες του μέλλοντος -όσοι διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα- θα πρέπει να βρίσκονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με πανέμορφη θέα του ιταλικού δάσους και να έχουν άμεση πρόσβαση. Οι Ιταλοί αρχιτέκτονες βάσισαν το σχέδιο των εστιατορίων-πύργων στο σχήμα των δέντρων Baobab, τα οποία απαντώνται στην Αφρική. Οι τουρίστες θα μεταβαίνουν στην Ιταλία. Από τα ξενοδοχεία που διαμένουν, θα μεταφέρονται με ιπτάμενα ταξί στα εστιατόρια, όπου θα απολαμβάνουν τα μοναδικά πιάτα των σεφ, με πανοραμική θέα τη φύση και τον ορίζοντα.Κάθε εστιατόριο θα είναι 200 τετραγωνικά μέτρα και θα τροφοδοτείται με ενέργεια από ηλιακούς συλλέκτες, με στόχο να είναι απόλυτα οικολογική κατασκευή. Εκτός από τα εστιατόρια, στις εγκαταστάσεις θα υπάρχουν καφετέρια, σαλόνι αναμονής με δραστηριότητες. Στην κορυφή των πύργων θα υπάρχει ο ενεργειακός συλλέκτης, οι χώροι προσγείωσης των ιπτάμενων ταξί και κήποι. Τα ιπτάμενα ταξί θα στηρίζονται στην τεχνολογία των drones, ωστόσο θα τα κατευθύνουν πιλότοι, για την ασφάλεια των επιβατών.Η ακριβής τοποθεσία στην Ιταλία που θα ξεκινήσει η κατασκευή του project δεν έχει οριστεί, καθώς εξετάζονται αρκετές περιοχές. Το πλάνο της Ιταλοκινεζικής κοινοπραξίας, ωστόσο, περιλαμβάνει την κατασκευή ανάλογων εγκαταστάσεων σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και της Νοτιοανατολικής Ασίας.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το έργο τέχνης της ζωγράφου Ειρήνη Πατάπη

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το υπέροχο έργο τέχνης που βλέπετε στη φωτογραφία της εμπειρικής και αυτοδίδακτης ζωγράφου Ειρήνη Πατάπη

Photo of Κατερίνα Ματέρη

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα