Κορονοϊός: Νέα αυστηρά μέτρα στα σύνορα προανήγγειλε ο Τζόνσον – OTA VOICE

Η Βρετανία αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα νέα αυστηρότερα μέτρα στα σύνορα προκειμένου να ανακόψει την είσοδο νέων παραλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού στη χώρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον καθώς υποσχέθηκε να παρουσιάσει οδικό χάρτη για την έξοδο από τα lockdowns που έχουν πλήξει σοβαρά την οικονομία.

Η κυβέρνηση αναμένεται να θεσπίσει ξενοδοχεία καραντίνας για όσους έρχονται στη Βρετανία από χώρες υψηλού κινδύνου όπου έχουν εμφανιστεί τα νέα στελέχη του κορονοϊού –χώρες που είναι στη λεγόμενη ‘κόκκινη λίστα’– όπως η Νότια Αφρική και κράτη της Νότιας Αμερικής.

Η κίνηση αυτή έρχεται την ώρα που ο αριθμός των νεκρών στη Βρετανία λόγω της COVID-19 ξεπέρασε τους 100.000 –η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που έφθασε σε αυτό το επίπεδο– δημιουργώντας περαιτέρω ερωτήματα για τη διαχείριση της κρίσης από τον Τζόνσον.

«Ο υπουργός Εσωτερικών θα παρουσιάσει αργότερα σήμερα… ακόμα πιο αυστηρά μέτρα για αυτές τις χώρες της ‘κόκκινης λίστας’ , για τις οποίες ανησυχούμε ιδιαίτερα για τα νέα στελέχη», δήλωσε ο Τζονσον στο Κοινοβούλιο, ερωτηθείς για τα σχέδια αναφορικά με την ενίσχυση των βρετανικών συνόρων.

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα