Λέστερ: Σε αυτή τη στάση περιμένεις το λεωφορείο παρέα με μέλισσες

Το δημοτικό συμβούλιο του Λέστερ συνεργάστηκε με την διαφημιστική εταιρία Clear Channel για να «αναμορφώσει» και τις 479 στάσεις λεωφορείου της πόλης.

Κάθε στάση θα αντικατασταθεί από μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική, με «ζωντανές» οροφές, στις οποίες φυτεύεται μια μίξη από αγριολούλουδα και άλλα φυτά προς ενίσχυση της τοπικής βιοποικιλλότητας, που με τη σειρά τους θα βοηθήσουν στην αύξηση του φθίνοντος αριθμού μελισσών, πεταλούδων και άλλα εντόμων επικονίασης.

Άλλωστε στο Λέστερ τρέχει ήδη το πρόγραμμα «Bee Roads», στο πλαίσιο του οποίου τριάμισι μίλια πεζοδρομίου και κυκλικών κόμβων έχουν αφιερωθεί σε αγριολούλουδα. Στόχος να γίνει η πόλη πιο φιλική απέναντι στα έντονα επικονίασης, καθώς τα αγριολούλουδα λειτουργούν σαν στάσεις τροφής για αυτά, όπου ανεφοδιάζονται μέχρι τον προορισμό τους.

Εκτός από «ζωντανές» οροφές, άλλες στάσεις λεωφορείου στην πόλη θα αποκτήσουν φωτοβολταϊκά πάνελ προς εξοικονόμηση ενέργειας.

Στο πλαίσιο της φιλικής προς το περιβάλλον καμπάνιας της πόλης, θα μειωθούν επίσης οι αφίσες από χαρτί και θα αντικατασταθούν από οθόνες ψηφιακών διαφημίσεων, που θα τροφοδοτούνται ενεργειακά από φωτοβολταϊκά πάνελ.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το βιβλίο «Ο Λούσηρος» του Στέλιου Χαλκίτη

Το BESTNEWS και ο συγγραφέας Στέλιος Χαλκίτης, κάνουν δώρο μετά από κλήρωση, σε έναν τυχερό αναγνώστη, ένα αντίτυπο του βιβλίου «Ο Λούσηρος».


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα