Λευτέρης Καραΐσκος: Με «Αυτοδιοικητική Πυξίδα» η Χρύσα Σαραντοπούλου στο Απέραντο Γαλάζιο

Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Αυτοδιοικητική Πυξίδα» με τη δημοσιογράφο Χρύσα Σαραντοπούλου.

Ο κ. Καραΐσκος μας ξεναγεί στις ομορφιές της Αμοργού και καταγράφει στην κάμερα του BestNews ό,τι έχει κατορθώσει μέχρι σήμερα στο τιμόνι του Δήμου αλλά και ό,τι σχεδιάζει για την επόμενη ημέρα, για μια Αμοργό ακόμη καλύτερη.

Ποιες ήταν οι δυσκολίες και ποιο είναι το έργο που έχετε κάνει τον 1 χρόνο θητείας στο τιμόνι του Δήμου;

Η δική μας δημοτική αρχή είναι ένα μείγμα ανθρώπων που είχαν ασχοληθεί στο παρελθόν με την τοπική αυτοδιοίκηση και αρκετών νέων ανθρώπων που ασχολούνται για πρώτη φορά. Σε επίπεδο έργων προχωρούν τα βασικά έργα υποδομών όπως ο βιολογικός Αιγιάλης, το Ηλεκτρικό Καταφύγιο στα Κατάπολα και προσπαθούμε να εντάξουμε και καινούργια έργα.

Υπάρχουν και πολλά νέα παιδιά, και γυναίκες και άνδρες, οι οποίοι έχουν πάρει και θέσεις κλειδιά στο Δήμο καθώς είναι Αντιδήμαρχοι. 

Οι δύο από τους τρεις Αντιδημάρχους είναι νέοι άνθρωποι, που ασχολούνται για πρώτη φορά με τα κοινά και τους στηρίζουμε.

Υπάρχει Ιατρείο και γιατροί; Πόσους μαθητές και πόσα παιδιά έχει το νησί;

Έχουμε ένα Κέντρο Υγείας και 4 αγροτικά ιατρεία, το ένα από τα οποία είναι και πολυδύναμο περιφερειακό. Έχει μεγαλύτερη στελέχωση από τα αγροτικά ιατρεία και έχει γίνει προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια αλλά και φέτος λόγω της πανδημίας να υπάρχει αρκετό προσωπικό. Το νησί έχει γύρω στα 250 παιδιά και η μαθητική νεολαία τα τελευταία 5-6 χρόνια είναι σταθερή καθώς έχουμε και πολύ καλό επίπεδο υποδομών.

Έχουν γίνει συζητήσεις για την κατασκευή αεροδρομίου στο νησί;

Η Αμοργός είναι ένα νησί που απέχει πάρα πολύ από την Αθήνα και για αυτό το λόγο το θέμα έχει τεθεί πολλές φορές γιατί θα βοηθήσει και στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού αλλά και θα εξασφαλίσει και μια γρήγορη επικοινωνία με τα αστικά κέντρα. Υπάρχει μια επικοινωνία με το Υπουργείο Υποδομών και ελπίζω πως σύντομα θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις καθώς προχωρούν και τα υδατοδρόμια και μέσα στο 2021 θα δούμε τα πρώτα υδροπλάνα στο νησί μας.

Χρύσα Σαραντοπούλου
Δήμαρχος Αμοργού – Λευτέρης Καραΐσκος

Το BestNews ταξιδεύει στην Αμοργό με «Αυτοδιοικητική Πυξίδα» και τη Δημοσιογράφο Χρύσα Σαραντοπoύλου.

Δείτε όλη τη συνέντευξη παρακάτω:

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια συσκευή hot dog!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια συσκευή hot dog προσφορά από την εταιρία Καρώνης Ηλεκτρικά!


Πηγή
Author: Chrisa Sarantopoulou

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα