Μήνυμα για τη Γενοκτονία των Ποντίων από το Δήμαρχο Αλεξάνδρειας, Παναγιώτη Γκυρίνη

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ
ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΚΥΡΙΝΗ

Τιμούμε σήμερα τη μνήμη των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, θύματα του τουρκικού εθνικισμού του Κεμάλ. Είναι εθνικό χρέος μας να μην λησμονήσουμε ποτέ τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού . Να μην λησμονούμε όσους θυσιάστηκαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. Όσους σφαγιάστηκαν ,βιάστηκαν και ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους και την πατρίδα τους στο όνομα του Τουρκικού Εθνικισμού.

Ας τους έχουμε ζωντανό παράδειγμα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, σκεφτόμενοι την αξία των ιδανικών της θυσίας, της πίστης και την αγάπη για την Πατρίδα στην ιστορική πορεία του Ελληνικού Έθνους.

Αποτελεί ιστορικό καθήκον η προώθηση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Πόντου. Αποτελεί χρέος τιμής σε όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στις «Αλησμόνητες Πατρίδες», αλλά και για όλους εκείνους που ξεριζωμένοι πρόσφυγες ,ήρθαν στη μάνα Ελλάδα, κουβαλώντας μαζί τους εκτός από εικόνες σφαγιασμού και εξόντωσης και λίγο πατρώο χώμα, μια χριστιανική εικόνα και πολλές αναμνήσεις και ξεκίνησαν μια καινούργια ζωή διατηρώντας τα ήθη, τα έθιμα και τη γλώσσα.

Aποτίoντας φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας, απαιτούμε από τη γειτονική Τουρκία, ότι οφείλει να αναγνωρίσει και να παραδεχτεί τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου .Έχει ιστορικό χρέος να ζητήσει συγνώμη για το μεγάλο πόνο και ξεριζωμό που προκάλεσε σε έναν υπερήφανο, εργατικό και προοδευτικό Λαό.

Με ευλάβεια στρέφουμε σήμερα τη σκέψη μας σε όλους εκείνους που για το χρέος τους απέναντι στην πατρίδα προσέφεραν τα πάντα, ακόμη και τη ζωή τους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει.

Τα δάκρια δεν στεγνώνουν, οι ευχές δεν αρκούν, ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ.


Ο

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Κοινοποίηση


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα