Μήνυμα του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού | ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Η 2η Απριλίου είναι μια παγκόσμια ημέρα διεθνώς αναγνωρισμένη για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με τον αυτισμό.

Αυτισμός =ΕΑΥΤΟΣ

 Ο αυτισμός είναι διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή. Διαφέρει από άτομο σε άτομο, έχει όμως και κοινά χαρακτηριστικά. Τα πιο συνηθισμένα είναι η δυσκολία στην επικοινωνία, η καθυστέρηση ανάπτυξης λόγου ή η απουσία λεκτικής επικοινωνίας, εμμονές, στερεοτυπίες στη συμπεριφορά. Ως πάθηση έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια και εκδηλώνεται σε μεγαλύτερο ποσοστό από αγόρια. Ο αυτισμός δεν θεραπεύεται, όμως η πρώιμη και κατάλληλη παρέμβαση μετά τη διαπίστωση του, μπορεί να επιφέρει θεαματικά αποτελέσματα βελτίωσης.

Θα πρέπει να γίνει ευρέως γνωστό πως τα παιδιά και οι ενήλικες με αυτισμό δεν είναι λιγότερο ευφυείς από αλλά άτομα.

 Ο αυτισμός μας αφορά όλους! Πρόκειται για άτομα με κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τα οποία είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας όπως όλοι μας.

Είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, δεν έχουν επιλέξει να έχουν αυτισμό και ο αυτισμός δεν τους χαρακτηρίζει ως ανθρώπους. Είναι ένα στοιχείο του χαρακτήρα τους.

Η σωστή ενημέρωση για τους τρόπους προσέγγισης, η γνώση για την επαφή κι αλληλεπίδραση θα συνθέσει το παζλ της διαφορετικότητας με το σύνθημα όλοι διαφορετικοί μα ίσοι!!!!!!


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα