Μαθήματα YOGA στη φύση με τη συντροφιά των πουλιών και τον ήχο των κυμάτων

Η Αλέξια Κατσίγερα κάνει μαθήματα YOGA έξω στη φύση σε μικρά γκρουπάκια, στον εθνικό κήπο με τη συντροφιά των πουλιών και στις παραλίες με τον ήχο των κυμάτων!

OUTDOOR YOGA – APRIL CLASSSES

Αγαπητοί φίλοι,

Ελπίζω να είστε καλά και να βιώνετε πολλές στιγμές χαράς.

Αναρωτιέμαι τι έχετε ανακαλύψει στην πρακτική σας και στη ζωή σας τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτή η κατάσταση του κορωνοϊού, έχει αναμφισβήτητα ανοίξει αρκετές προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες για έμπνευση και προσωπική εξευρεύνηση. Πιστεύω ότι αν δώσουμε χρόνο στο να ακούμε πραγματικα και απλά να είμαστε, θα ανοίξει ένα παράθυρο ειρήνης και ευγνωμοσύνης.

Καταφέρατε να βγείτε έξω στη Φύση, κοντά στα δέντρα και στα φυτά? να παρατηρήσετε τα πουλιά και τα λουλούδια? Περπατήσατε ξυπόλυτοι στο χώμα…έστω και για μερικά δευτερόλεπτα? Εϊναι μία αρχαία σοφία θεραπείας του νου και του σώματος. Να στέκεσαι ξυπόλητος στο υγρό πρωινό χώμα, νιώθωντας τις ρίζες σου βαθειά στη γη να ενώνονται με τις άλλες ρίζες των κοντινών δέντρων. Αυτή η αίσθηση της ένεργειας της γης που αναδύεται μέσα από τα πέλματα δημιουργεί μία απίστευτη αίσθηση σταθερότητας και ασφάλειας.

Τον ανοιξιάτικο Απρίλιο, με την αλλαγή της ώρας, θα συνεχίσω τα μαθήματα έξω στη φύση με μεγαλύτερη συχνότητα . Θα γίνονται μαθήματα μεσοβδόμαδα και σαβκα σε μικρά γκρουπάκια, στον εθνικό κήπο με τη συντροφιά των πουλιών και στις παραλίες με τον ήχο των κυμάτων. Ενημερώστε με αν θέλετε να μπείτε στην παρέα μας

Ελπίζω να έχετε μεγαλύτερη επίγνωση του σώματος σας και όλων των μικρών σημείων που χρειάζονται να χαλαρώσουν και να μαλακώσουν. Χρειάζεται μία αλλαγή οπτικής για να μπορέσουμε να κάνουμε παύση όταν το σώμα αντιστέκεται και να μένουμε στην στάση στέλνοντας την αναπνοή μας στα σημεία που χρειάζονται χαλάρωση ,με σεβασμό και περιέργεια. ‘Οσο μένουμε και αναπνέουμε εκεί, μπορεί να ξεμπλοκάρει κάτι ξαφνικά με μία άμεση αίσθηση ανακούφισης! Παρόλο που το αντιλαμβανόμαστε σαν ένα απλό σημείο στο σώμα,μπορεί να απελευθερωθεί ένα παλιό τραύμα, ή κάποια οδυνηρή ανάμνηση που κουβάλαμε καιρό στο σώμα μας. Αυτή η φαινομενικά μικρή αλλαγή στο σώμα έχει τεράστιες θετικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα μας, στις σχέσεις μας και στη διάθεση μας.

Θα χαρώ να ακούσω τις εμπειρίες σας και να κάνουμε πρακτική μαζί στη φύση ή διαδυκτιακά.

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα μαθημάτων και για τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά retreats τα οποία θα ανακοινωθούνε με την άρση των μέτρων

somayoga.gr

facebook

instagram

Αλέξια Κατσίγερα


Πηγή
Author: Chrisa Sarantopoulou

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα