Μαραντόνα: 29 Ιουλίου παρουσιάζονται το γήπεδο και το άγαλμα προς τιμήν του

Το στάδιο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» θα ανοίξει επίσημα μαζί με την παρουσίαση ενός νέου αγάλματος του θρύλου της Νάπολι και της Αργεντινής στις 29 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τη «La Presse» και την «Corriere dello Sport», το τοπικό συμβούλιο της Νάπολι έχει πλέον ολοκληρώσει τις λεπτομέρειες. Αν και το στάδιο «Σαν Πάολο» είχε αναφερθεί ως στάδιο «Μαραντόνα» λίγες ημέρες μετά το θάνατο του «Pibe de Oro», στις 25 Νοεμβρίου 2020, η επίσημη τελετή μετονομασίας αναβλήθηκε.

Αυτή θα πραγματοποιηθεί τώρα το απόγευμα της 29ης Ιουλίου και είναι επίσης η ημερομηνία για μια άλλη ειδική εκδήλωση προς τιμή του εκλιπόντα, καθώς ένα άγαλμα της εικόνας του ποδοσφαίρου δωρίστηκε στην ιταλική πόλη από τον καλλιτέχνη Μίμο Σέπε και θα παρουσιαστεί την ίδια νύχτα.

Το άγαλμα πρόκειται να στηθεί έξω από το γήπεδο, που επίσης θα φέρει το όνομα του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο σπουδαίος Αργεντίνος φόρεσε τη φανέλα των «παρτενοπέι» από το 1984 έως το 1991, κάνοντας 257 εμφανίσεις και σημειώνοντας 115 γκολ. Με τον Μαραντόνα στην ομάδα της, η Νάπολι κατάκτησε δύο πρωταθλήματα Ιταλίας, το Κύπελλο UEFA, το ιταλικό Σούπερ Καπ και το Κύπελλο Ιταλίας.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα χειροποίητο κολιέ Αχινός - Το απόλυτο trend

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα χειροποίητο κολιέ Αχινός – Το απόλυτο trend του καλοκαιριού!

Photo of Κατερίνα Ματέρη

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα