Δύο σημαντικά έργα ξεκινούν στο Δήμο Πηνειού μετά την υπογραφή των Δημοσίων Συμβάσεων. Πρόκειται για το έργο «Αντικατάσταση υδρόμετρων και κατασκευή φρεατίων κοινότητας Γαστούνης Δήμου Πηνειού» προϋπολογισμού 195.931 ευρώ (με ΦΠΑ), έργο που εγγυάται την δίκαιη πλέον απόδοση λογαριασμών στους καταναλωτές αλλά θα συνοδεύεται και από αποκαλύψεις και για το έργο «αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης και επέκταση στο σχέδιο και στην επέκταση του σχεδίου στη ΔΚ Γαστούνης» προϋπολογισμού 533.599 ευρώ (με ΦΠΑ).
Ανάδοχος του έργου των υδρόμετρων είναι η εργοληπτική επιχείρηση του κ. Πέτρου Ασημακόπουλου και του έργου της επέκτασης δικτύου η εργοληπτική επιχείρηση «Διάσταση Ανώνυμη Τεχνική εταιρεία», εκπροσωπούμενη από τον κ. Δηλάρη Αλέξιο.
Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε προμηθευτεί μεν τα υδρόμετρα αλλά δεν είχε προβλέψει φρεάτια για την τοποθέτησή τους!
Αναφερόμενος στο έργο αντικατάστασης των 1500 και πλέον υδρομέτρων στη Γαστούνη, ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε:
«Ο Δήμος Πηνειού είναι πλέον ένα διαρκές εργοτάξιο και ευχαριστώ την Τεχνική Υπηρεσία που με τόσα λίγα άτομα κάνει τόση πολύ δουλειά και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μου που κάποιες στιγμές είναι υπερβολικές.
Μαρίνος: Νομική συνέχεια
Το θέμα της τοποθέτησης των υδρομετρητών είναι «παν γαρ το φανερούμενον φως εστί» γιατί θα αποκαλυφθεί τί γινόταν από την προηγούμενη δημοτική αρχή με την τσέπη των δημοτών μας και θα πρέπει να υπάρξει και νομική συνέχεια. Είναι αδιανόητο να έχουμε περίπου 4.500 ρολόγια της ΔΕΗ και να έχουμε 1.800 ρολόγια νερού στη Γαστούνη. Και όπως ξέρετε οι αριθμοί δεν αμφισβητούνται. Έχω εμπιστοσύνη στον ανάδοχο αλλά και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου που θα επιβλέπει το σημαντικό αυτό έργο. Εγώ θα ενισχύσω την υπηρεσία με εξωτερικό συνεργάτη για την παρακολούθηση του έργου. Με το έργο αυτό κανένας πολίτης δεν θα ευνοηθεί σε βάρος του άλλου και κανένας πολίτης να μην αδικηθεί για να ευνοηθούν κάποιοι άλλοι. Στόχος μας είναι να μειωθούν τα τέλη εφόσον θα εισπράττουμε από περισσότερους. Και είμαστε πολύ κοντά στο να προσφέρει η σημερινή Δημοτική Αρχή ποιοτικό νερό στους δημότες γιατί αποτελεί χρέος μας»