Μετονομασία οδού της Κατερίνης, σε οδό «Μίκη Θεοδωράκη» – ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

  • Ομόφωνη αποδοχή από το Δημοτικό Συμβούλιο της πρότασης του προέδρου Φάνη Τερζόπουλου

Να διερευνηθεί σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, η δυνατότητα μετονομασίας οδού της Κατερίνης, σε οδό «Μίκη Θεοδωράκη» πρότεινε στο σώμα, ο πρόεδρος του  Δημοτικού Συμβουλίου Φάνης Τερζόπουλος, στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης. 

Η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τους συμβούλους όλων των παρατάξεων, προκειμένου όπως επισημάνθηκε η πόλη να αποδώσει φόρο τιμής στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, που τίμησε την  Κατερίνη μελοποιώντας τους στίχους του Μάνου Ελευθερίου, στο εμβληματικό «ΤΡΑΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ».

Παράλληλα, ο δημοτικός σύμβουλος Αθανάσιος Λιακόπουλος μετέφερε στο δημοτικό συμβούλιο, την πληροφορία, ότι, ο αξέχαστος μουσικοσυνθέτης υπηρέτησε μέρος της θητείας του στον Σβορώνο, όπου πρότεινε να ανεγερθεί μνημείο – σημείο αναφοράς για την πόλη μας, τιμής και σεβασμού στον αξέχαστο μουσικοσυνθέτη. Ο Αντιδήμαρχος Δόμησης Γιώργος Νταντάμης επισήμανε από την πλευρά του, ότι, το σώμα ομόφωνα υιοθετεί το πακέτο αυτών των προτάσεων, καθώς μέσα από τη γνωστή σύνθεση του Μίκη Θεοδωράκη «Η Κατερίνη πέρασε στην αιωνιότητα».


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα