Με επιτυχία οι αγώνες-γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού και της αλληλεγγύης RUN GREECE 2021 στο Παγκρήτιο Στάδιο | Δελτία Τύπου | Ο Δήμος |

 

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός - Run Greece 2021

 

Περισσότεροι από 1.500 αθλητές συμμετείχαν την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού, και της αλληλεγγύης «Run Grecce-Ηράκλειο 2021» που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για 8η χρονιά στο νησί μας, στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Συγκεκριμένα στους αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων συμμετείχαν 1.603 αθλητές και αθλήτριες που έτρεξαν για ιερό σκοπό, καθώς τα έσοδα των αγώνων θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των σεισμόπληκτων περιοχών στο Αρκαλοχώρι, καθώς επίσης για την ενίσχυση μαθητών σε σχολεία που επλήγησαν από τους σεισμούς.

Η γιορτή του μαζικού αθλητισμού «Run Grecce-Ηράκλειο» που προάγει το «ευ αγωνίζεσθαι», την αλληλεγγύη τον εθελοντισμό και προβάλλει την Κρήτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό  οργανώθηκε για όγδοη χρονιά στο Ηράκλειο από τον ΣΕΓΑΣ, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το Δήμο Ηρακλείου, με χορηγούς-υποστηρικτές την ERGO Ασφαλιστική, τα Super Market «Χαλκιαδάκης» και τις Μινωικές Γραμμές.

Έγιναν αγώνες πόλης 5 , 10 χιλιομέτρων που καθιέρωσε το 2013 με επιτυχία ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους της χώρας.

Εκατοντάδες αθλητές συμμετείχαν στους αγώνες, την αφετηρία εκκίνησης των οποίων έδωσαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο βουλευτής Ηρακλείου Μανόλης Συντιχάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, και ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς, παρουσία εκπροσώπων φορέων, Σωμάτων Ασφαλείας και στελεχών του ΣΕΓΑΣ.  

Τον αγώνα στήριξαν: ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, η Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου «Η Φιλοξένια».

Εθελοντικά επίσης σύμπραξαν το Run Greece Ηράκλειο: το συγκρότημα κρουστών Batala Creta, οι κριτές στίβου Ηρακλείου, οι προπονητές στίβου του Ηρακλείου και ο dj Νίκος Ρηγάκης.

Οι αγώνες διεξήχθησαν σύμφωνα με το εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Σε μήνυμα του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφερόμενος στα πολλαπλά μηνύματα των αγώνων ανέφερε:

«Για 8η χρονιά η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε σε μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση. Ένα αθλητικό γεγονός που στηρίζεται στη δύναμη της συνεργασίας και στην αγάπη για τον αθλητισμό. Το Run Greece αποκτά φέτος ιδιαίτερη και συμβολική αξία.

Οι αγώνες αυτοί έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, καθώς όλα τα έσοδα της διοργάνωσης, σύμφωνα με την απόφαση των φορέων που συμμετείχαν στους αγώνες, θα αποδοθούν στους σεισμόπληκτούς συμπολίτες μας. Με αυτόν τον τρόπο οι αγώνες δρόμου μέσα στην πόλη του Ηρακλείου, μετατρέπονται σε μια ανθρώπινη αλυσίδα μεταφέροντας την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση: μιας γιορτής για καλύτερη ζωή.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους ανθρώπους που συμμετείχαν στους αγώνες, τους εθελοντές και βεβαίως όλους τους φορείς της διοργάνωσης».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία  και του φετινού RUN GREECE και επεσήμανε τα πολλαπλά οφέλη της  διοργάνωσης:

«Μετά από διάλειμμα ενός έτους λόγω της πανδημίας, υποδεχόμαστε ξανά το RUN GREECE στο Ηράκλειο. Έναν αγώνα δρόμου που έχει εξελιχθεί πλέον σε θεσμό για τον οποίο ανυπομονούν κάθε χρόνο χιλιάδες Ηρακλειώτες. Μάλιστα, χάρη στη δική τους, σταθερά μεγάλη συμμετοχή, το RUN GREECE Ηράκλειο είναι κάθε χρόνο από τους πιο επιτυχημένους αγώνες της σειράς.

Ειδικά φέτος, πέρα από αθλητική γιορτή,  το RUN GREECE είναι και μια γιορτή αλληλεγγύης αφού όλα τα έσοδα από τις εγγραφές θα διατεθούν στους σεισμόπληκτους του νομού Ηρακλείου. Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές για αυτήν την πρωτοβουλία, τους συμμετέχοντες που και φέτος γέμισαν τους δρόμους της πόλης με κέφι και ζωντάνια καθώς και όλους όσους συνεισέφεραν στην επιτυχία της διοργάνωσης.  Ως Δήμος Ηρακλείου στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε σταθερά και εμπράκτως το RUN GREECE με τις υπηρεσίες, και το έμψυχο δυναμικό μας, επειδή αναδεικνύει την σημασία της καθημερινής άσκησης και προάγει την αξία της συμμετοχής, περισσότερο και από την αξίας της νίκης». 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης ανέφερε:

«Μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, της νεολαίας, όλων των ηλικιών που διεξάγεται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια στο Ηράκλειο. Το Run Greece ως αθλητικό γεγονός «γέννησε» και άλλα μεγάλα αθλητικά γεγονότα στο τόπο «κτίζοντας» το Ηράκλειο και τη Κρήτη ως αθλητικό προορισμό. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες που έτρεξαν φέτος για ιερό σκοπό, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας. Ευχαριστούμε τον ΣΕΓΑΣ και όλους τους εθελοντές που κοπίασαν για την εύρυθμη λειτουργία των αγώνων».

Η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Αντιπρόεδρος της Βουλής Σοφία Σακοράφα αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την επιτυχή διοργάνωση των αγώνων στην Κρήτη ανέφερε: «Ο αγώνας αυτός από την πλευρά της μεγαλύτερης και αρχαιότερης ομοσπονδίας του στίβου, τον ΣΕΓΑΣ, είναι αφιερωμένος στους σεισμόπληκτους στο Αρκαλοχώρι και στα γύρω χωριά. Προς την κατεύθυνση αυτή σήμερα προσφέρουμε τα χρήματα των συμμετεχόντων δρομέων στους σεισμόπληκτους ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους οποίους υποσχόμαστε ότι θα είμαστε συνεχώς κοντά τους. Ευχαριστούμε επίσης όλους τους εθελοντές, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου που βοήθησαν έμπρακτα τον ΣΕΓΑΣ για την διεξαγωγή των αγώνων».

 

Run Greece 2021

 


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα