Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων στον Δήμο Μαραθώνος

Με λαμπρότητα και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων στον Δήμο Μαραθώνος ανήμερα της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης.

Σε μια λαμπρή τελετή χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου κ.κ. Κύριλλου, πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των Υδάτων  και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Λιμανάκι της Νέας Μάκρης.

Η νεολαία του Δήμου βούτηξε στα νερά για να τηρήσει το έθιμο αλλά και για να λάβει την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου κ.κ. Κύριλλου.

Παρόντες ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νίκος Πέππας, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, του Κλήρου, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και πλήθος δημοτών.

Νωρίτερα προηγήθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Μάκρης, αλλά και σε όλους τους Ναούς των Κοινοτήτων του Δήμου Μαραθώνος.  

Τόσο στον εκκλησιασμό όσο και την τελετή Αγιασμού των Υδάτων, τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς της Covid-19 και της μετάλλαξης Όμικρον.

Χρόνια πολλά με υγεία, ευλογία και καλή φώτιση σε όλους!

Μοιραστείτε το


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα