Ολοκλήρωση δράσης της δημοτικής επιτροπής ισότητας των δύο φύλων για τη διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 και ώρες 8:00π.μ.- 12:30μ.μ, στον χώρο της Μονής Λαζαριστών πραγματοποιήθηκε δράση εκπαιδευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Δύο Φύλων της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Παύλου Μελά, σε συνεργασία με τις δομές του δήμου: Κοινωνικό Παντοπωλείο-Συσσίτιο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα ΡΟΜΑ και Παιδική Ομπρέλα.

Η δράση αφορούσε:

  • σύντομη παρουσίαση της έμφυλης βίας από την ψυχολόγο της Κοινωνικής Υπηρεσίας και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Δύο Φύλων κ. Παπαλεξανδρή Έλενα.
  • περιήγηση στην έκθεση ζωγραφικής που δημιούργησαν τα παιδιά που εξυπηρετήθηκαν από τη δομή Παιδική Ομπρέλα με θέμα: “Οι ζωγραφιές μας νικάνε τη Βία”.
  • συμμετοχή στο βιωματικό εργαστήρι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, τμήμα των θεματικών ενοτήτων του μαθήματος δεξιοτήτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα: “Ισότητα των δυο φύλων”, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις ψυχολόγους της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων του Ψ.Ν.Θ.

Στη δράση συμμετείχαν τα δύο τμήματα της Στ΄τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης, τα οποία φιλοξενήθηκαν διαδοχικά στο χώρο της Μονής Λαζαριστών.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, τα παιδιά μέσα από διαδραστικές μεθόδους εξοικειώθηκαν με τις έννοιες της έμφυλης βίας, της ισότητας των δύο φύλων, των στερεοτύπων και προκαταλήψεων που υπάρχουν έως και σήμερα και εξέφρασαν τις απόψεις και απορίες τους μέσα από μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε το βιωματικό εργαστήριο.

Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, διαβάστηκε στα παιδιά το γραπτό μήνυμα μιας εννιάχρονης μαθήτριας για την Ισότητα των Δύο Φύλων και μοιράστηκαν στα παιδιά, σχολικά είδη και αναμνηστικά για τη Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Μέσα στο χρόνο η βία κατά των γυναικών έγινε ανεκτή, ενισχύθηκε, δικαιολογήθηκε, θεμελιώθηκε και παρέμεινε ζωντανή λόγω των στερεοτύπων και την προσήλωση σε άκαμπτους ρόλους των φύλων, δηλαδή, τι σημαίνει να είσαι αρσενικό και θηλυκό. Η εξάλειψη της μπορεί να γίνει μόνο με προληπτικές παρεμβάσεις που θα αφορούν στην αντιμετώπιση των κοινωνικών στερεοτύπων και την ενίσχυση της ισότητας των φύλων μέσω δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην οικογένεια, στο σχολείο αλλά και στο χώρο της εργασίας.

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της δράσης τηρήθηκαν όλα τα μέτρα πρόληψης και αποφυγής της διασποράς του ιού Covid 19.

ΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα