Ο φωτογράφος που αποτύπωσε ένα δάσος φωτισμένο από πυγολαμπίδες

Ο φωτογράφος Daniel Kordan ταξίδεψε στην Ιαπωνία για να απαθανατίσει ένα από τα πιο μαγικά θεάματα της φύσης, δηλαδή την εποχή που ζευγαρώνουν οι πυγολαμπίδες -και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Οι φωτογραφίες του μας μεταφέρουν λίγη από την «μαγεία» της φύσης, και συγκεκριμένα τη στιγμή που αυτά τα λαμπερά έντομα εκπέμπουν φως για να προσελκύουν τους πιθανούς συντρόφους τους.

Οι πυγολαμπίδες είναι πολύ ευαίσθητες όταν ζευγαρώνουν καθώς χρειάζονται καθαρό νερό σε κοντινό σημείο, ζεστό αέρα, υγρασία χωρίς βροχή και ένα σκοτεινό χώρο. Η διαδικασία ξεκινά όταν ο αρσενικό αναβοσβήνει με ένα συγκεκριμένο μοτίβο για να προσελκύσει την προσοχή του θηλυκού. Όταν το θηλυκό απαντήσει εκπέμπει και αυτό με την σειρά του το δικό του φως και έτσι ξεκινούν μία «συνομιλία» στέλνοντας φωτεινά σήματα μεταξύ τους μέχρι να συναντηθούν και να ζευγαρώσουν.

Φωτογραφία: Daniel Kordan

«Πρέπει να φτάσεις στο δάσος πολύ πριν νυχτώσει για να βρεις το σωστό σημείο, να μιλήσεις με τους ντόπιους φωτογράφους και να μάθεις τις ιδανικές συνθήκες για να τις φωτογραφήσεις. Μετά φέρνεις μαζί σου την καρέκλα σου και περιμένεις. Περιμένεις για ένα θαύμα, και όταν η πρώτη πυγολαμπίδα ανάβει το φως της είσαι πανευτυχής», ανέφερε ο Daniel Kordan.

«Για να φωτογραφίσεις πυγολαμπίδες πρέπει να έχεις μία στοίβα από εικόνες, καθώς η παρατεταμένη έκθεση (παραπάνω από ένα λεπτό) μπορεί να προκαλέσει πολλά πίξελς. Αλλά ούτε μία φωτογραφία δεν μπορεί πραγματικά να αποτυπώσει πόσο όμορφο είναι αυτό το θέαμα, ένα λαμπερό δάσος γεμάτο μικρά αστέρια», καταλήγει ο φωτογράφος.

Φωτογραφία: Daniel Kordan

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Δύο Τυχεροί θα κερδίσουν 5 μέτρα ταινία LED με την τοποθέτηση της!

Δύο Τυχεροί θα κερδίσουν 5 μέτρα RGB ταινία LED μαζί με την τοποθέτηση της!

Photo of Κατερίνα Ματέρη

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα