Περισσότερες γυναίκες από άνδρες στην ολυμπιακή αποστολή της Μεγάλης Βρετανίας

Η ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας γίνεται η πρώτη ομάδα που στέλνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες περισσότερες γυναίκες απ΄ ότι άνδρες.

Συνολικά, 201 Βρετανίδες και 175 Βρετανοί αθλητές αποτελούν την πολυπληθέστερη ομάδα που στέλνει η χώρα σε Ολυμπιακούς «εκτός έδρας».

Η ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας απαρτίζεται από 376 συνολικά αθλητές, που θα αγωνιστούν σε 26 αθλήματα. Όπως αναφέρει η ομάδα, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1932 στη Λίμνη Πλάσιντ η βρετανική αποστολή είχε τέσσερις αθλήτριες όλες σκέιτερ, συμπεριλαμβανομένης της 11χρονης Cecilia Colledge και κανέναν άνδρα.

Είκοσι χρόνια μετά στο Όσλο το 1952, η αποστολή είχε οκτώ άνδρες και δέκα γυναίκες.

Μεταξύ των αθλητριών περιλαμβάνονται η ποδηλάτισσα  Laura Kenny, η αθλήτρια taekwondo Jade Jones, η Helen Glover στην κωπηλασία και η Charlotte Dujardin στην ιππασία. Όλες τους στοχεύουν να γίνουν οι πρώτες Βρετανίδες που θα κερδίσουν χρυσό μετάλλιο σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Είμαι χαρούμενος που θα έχουμε περισσότερες γυναίκες από τους άνδρες στους καλοκαιρινούς Ολυμπιακούς Αγώνες», δήλωσε ο αρχηγός της ολυμπιακής αποστολή της Μεγάλης Βρετανίας, Mark England. «Είναι η πρώτη φορά για το Ηνωμένο Βασίλειο στην ιστορία των 125 χρόνων της στους αγώνες» πρόσθεσε.

Σκοπός της ομάδας να επιστρέψει με μετάλλια, ελπίζοντας ότι αυτά θα είναι από 45 έως 70.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια συσκευή hot dog!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια συσκευή hot dog προσφορά από την εταιρία Καρώνης Ηλεκτρικά!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα