ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΠΟΥΚΑΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ: ΜΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΡΙΝΟΥ – Έργο –σημείο αναφοράς έτοιμο σε 50 μέρες -Μάγεψε το κοινό ο λαουτάρης Κρητικός Μανώλης Κονταρός στην πρώτη εκδήλωση – Δήμος Πηνειού

Σημείο αναφοράς για τον Δήμο Πηνειού αποτελεί η πλατεία Μπούκας Γαστούνης, έργο υψηλής αισθητικής που οραματίστηκε και υλοποίησε σε διάστημα 50 ημερών ο Δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος.
Στην πλατεία που αποτελεί πραγματικό στολίδι για την ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το Σάββατο συναυλία με πανελληνίως γνωστό και ξεχωριστό λαουτάρη τραγουδιστή Μανώλη Κονταρό και την παρέα του.
Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας δήλωσε: «Είναι η πλατεία που αξίζει στην παραλία της Γαστούνης και ακριβώς αυτή ήταν η πρώτη σκέψη μου. Δηλαδή να εκπονηθεί αδαπάνως μελέτη από τις υπηρεσίες του Δήμου, τις οποίες και ευχαριστώ και στη συνέχεια να εκτελεστεί το έργο σε χρόνο ρεκόρ.
Δεν είμαστε υπέρ των μελετών χωρίς αντίκρυσμα, αλλά υπέρ των μελετών που έχουν άμεση στοχοθεσία.
Έτσι στις 24 Ιουνίου εκπονήθηκε μελέτη και σε 50 μέρες από την εκπόνηση από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πηνειού, κατασκευάστηκε αυτό το αριστούργημα στην παραλία της Μπούκας που αποτελεί και την αφετηρία για νέο ξεκίνημα στην περιοχή.
Η πλατεία καταλαμβάνει έκταση περίπου 700 τ.μ, είναι επενδεδυμένη με πέτρα και περιβάλλεται από πέτρινες κολώνες, με καλαίσθητα φωτιστικά σώματα.
Την πλατεία ανέλαβε να κατασκευάσει ως ανάδοχος ο κορυφαίος στο είδος του Δημήτρης Μάλλιος. Το κόστος του έργου άγγιξε τις 35.000 ευρώ. Η πλατεία της Μπούκας Γαστούνης είμαι βέβαιος ότι θα αποτελέσει τοπόσημο και πολλές χαρούμενες στιγμές θα λάβουν χώρα εδώ με επίκεντρο την εκκλησία της Αγίας Κυριακής».
Επίσης ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλης Κατρίνης που παρευρέθη στην εκδήλωση, δήλωσε: «Η περιοχή αναβαθμίζεται, με ένα αληθινό στολίδι, με έργα που δίνουν προοπτική και όραμα. Συγχαίρω τη Δημοτική αρχή για το έργο αυτό και τις πρωτοβουλίες της».
Μοναδικός ο Μανώλης Κονταρός
Η παρουσία του κόσμου στη συναυλία του Σαββάτου, απέδειξε ότι η απόφαση του Δημάρχου κ. Ανδρέα Μαρίνου να προσκαλέσει στον Δήμο για δεύτερη φορά τον φίλο του , διάσημο λαουτάρη τραγουδιστή Μανώλη Κονταρό και την παρέα του, ήταν απολύτως ορθή.
Ο Μανώλης Κονταρός ταξίδεψε με τις πρώτες πρωϊνές ώρες, τους μουσικόφιλους στις κρητικές παραδοσιακές μελωδίες, στη μαγεία του ριζίτικου και στα μεθυστικά μονοπάτια του δημοτικού μας τραγουδιού.
Τη διοργάνωση της συναυλίας ανέλαβε και έφερε επιτυχώς εις πέρας το ΝΠ Πολιτισμού του Δήμου υπό την καθοδήγηση του προέδρου της κ. Δ. Βασιλόπουλου.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα