Πορεία εργασιών του έργου «Επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων λυμάτων ΕΕΛ Φλογητών-Διονυσίου» – Δήμος Νέας Προποντίδας

Στο σημείο όπου πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή εργασίες, στο πλαίσιο του έργου «Επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων λυμάτων ΕΕΛ Φλογητών-Διονυσίου» βρέθηκε ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Εμμανουήλ Καρράς, συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο Κιλίτσο Παύλο, ώστε να ενημερωθεί για την  πορεία των εργασιών.

Σχετικά με το συγκεκριμένο έργο, έχουν κατασκευασθεί έως σήμερα περ. 1.600 m αρδευτικών αγωγών κύριας διαμέτρου D250 μμ., ενώ σε επόμενη φάση θα κατασκευαστεί η λιμνοδεξαμενή,  η  δεξαμενή χλωρίωσης και το αντλιοστάσιο άρδευσης.

Επίσης, σε διάφορες θέσεις του δικτύου  θα κατασκευαστούν φρεάτια εκκένωσης, αεροεξαγωγών,  διακλαδώσεων και θα τοποθετηθούν υδροληψίες σε 51 σημεία του αγροκτήματος.

«To συγκεκριμένο έργο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή, καθώς γίνεται η εξασφάλιση άρδευσης  δύο χιλιάδων στρεμμάτων. Σε μια εποχή με έντονο πρόβλημα λειψυδρίας,  αξιοποιούμαι μεγάλη ποσότητα νερού που σε άλλη περίπτωση θα χανόταν στο ρέμα.» ανέφερε ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα