Προληπτική εξέταση για κορωνοϊό 13/4/2021 σε Μορφοβούνι και Πεζούλα για Δημότες Λίμνης Πλαστήρα | Δήμος Λίμνης Πλαστήρα

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, έπληξε και το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα. H διασπορά των θετικών κρουσμάτων υπάρχει σε 4 κοινότητες του Δήμου μας, με ένα τουλάχιστον κρούσμα.

Θυμίζουμε ότι τα περισσότερα κρούσματα ήταν στην Πεζούλα και προκλήθηκαν από συμμετοχή των κατοίκων σε θρησκευτική τελετή. Ευτυχώς οι άνθρωποι που νόσησαν δεν κινδυνεύουν και η νόσος είναι σε αποδρομή.

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου των δημοτών, οργανώνει για την Τρίτη 13/4/2021 προληπτικό έλεγχο. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο Δημαρχείο στο Μορφοβούνι και από 8 π.μ. μέχρι 9 π.μ. θα εξετάσει τους εργαζόμενους στο Δήμο.

Από 9 π.μ. μέχρι 11 π.μ. στην πλατεία Μορφοβουνίου θα εξετάζει τους δημότες. Για τους κατοίκους των Κοινοτήτων του τ. Δήμου Νευρόπολης, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα εξετάζει τους δημότες στο χώρο του Ι.Ναού Αγίας Τριάδας Πεζούλας από ώρα 11- 14 μμ.

Παρακαλούνται όσοι έχουν συμπτώματα, έστω και ήπια, ή έχουν έλθει σε επαφή με θετικό κρούσμα με κορωνοϊό, να προσέλθουν για έλεγχο. Όσο πιο έγκαιρα αντιμετωπίζουμε τα συμπτώματα, τόσο πιο ήπια είναι η νόσος.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο εφησυχασμός και η υποτίμηση της νόσου. Πρέπει να συνεισφέρουμε όλοι στον έλεγχο του ιού για να μην υπάρξει εξάπλωση.

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

Ο εμβολιασμός και πρόληψη είναι η απάντηση στον κίνδυνος. Δεν πρέπει να φοβόμαστε τον εμβολιασμό, διότι οι Υπηρεσίες Υγείας διαχειρίζονται με υπευθυνότητα την υγεία των πολιτών. Όσοι δημότες έχουν προγραμματισμένο να κάνουν το εμβόλιο για κορωνοϊό και δεν έχουν τρόπο να μετακινηθούν, μπορούν να εξυπηρετηθούν με αυτοκίνητο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, τηλ. 24413-52200, (Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι).

Χωρίς πανικό, με ψυχραιμία, προπάντων με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους άλλους.

Τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα προστασίας: φοράμε πάντα μάσκα ασφαλείας, αλλάζουμε συχνά τις μάσκες μιας χρήσης, πλένουμε και σιδερώνουμε τις πάνινες μετά από κάθε χρήση. Κρατάμε τις αποστάσεις ασφαλείας (πάνω από δύο μέτρα), πλένουμε συχνά τα χέρια και χρησιμοποιούμε απολυμαντικά. Αερίζουμε συχνά τους χώρους. Προπαντός περιορίζουμε τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες.

Με πίστη και αισιοδοξία θα κερδίσουμε και αυτή τη μάχη!

Από το Γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα