Πως μπορούν οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις να κάνουν δωρεάν rapid test κορονοϊού

Από πότε και πως θα μπορούν οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις άνω των 20 ατόμων να κάνουν δωρεάν rapid test κορονοϊού

Σε πλήρη λειτουργία είναι η ειδική πλατφόρμα για αιτήσεις επιχειρήσεων άνω των 20 υπαλλήλων, προκειμένου να κάνουν δωρεάν rapid tests.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να κάνουν ελέγχους μπορούν να μπουν στη διεύθυνση https://ergasia.testing.gov.gr/.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η χώρα μας σημείωσε νέο ρεκόρ ημερήσιων τεστ (46.000 την ημέρα σε 7ημερη κυλιόμενη βάση) για τη διάγνωση του κορονοϊού και βρίσκεται πλέον -με βάση τα στοιχεία του ECDC- μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που πραγματοποιούν τα περισσότερα τεστ.

Στόχος τώρα είναι η διενέργεια περισσότερων γρήγορων διαγνωστικών τεστ στις επιχειρήσεις άνω των 20 εργαζομένων που μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην πιο ασφαλή επαναλειτουργία της οικονομίας με τον ταχύτερο εντοπισμό των θετικών κρουσμάτων Covid και την αποφυγή δημιουργίας εστιών υπερμετάδοσης.

Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων άνω των 20 υπαλλήλων θα μπορούν να υποβάλλουν αίτημα διενέργειας τεστ κορονοϊού (rapid test) μέχρι και 2 φορές το μήνα, μέσω της ειδικής πλατφόρμας https://ergasia.testing.gov.gr/ που δημιουργήθηκε και έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Υπενθυμίζεται ότι για όσους εργαζομένους απασχολούνται σε εταιρείες με λιγότερους από 20 υπαλλήλους, υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής στην πλατφόρμα testing.gov.gr.

Το μέτρο αυτό έρχεται σε συνέχεια των άλλων πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, όπως είναι η υποχρεωτική τηλε-εργασία (όπου αυτή μπορεί να παρασχεθεί), οι άδειες ειδικού σκοπού και η εντατικοποίηση των ελέγχων στις επιχειρήσειςγια την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το έργο τέχνης της ζωγράφου Ειρήνη Πατάπη

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το υπέροχο έργο τέχνης που βλέπετε στη φωτογραφία της εμπειρικής και αυτοδίδακτης ζωγράφου Ειρήνη Πατάπη


Πηγή
Author: Ομάδα Best News

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα