Ρωσία: Το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για τα ζώα

Το πρώτο εμβόλιο για ζώα είναι γεγονός και καταχωρίστηκε στη Ρωσία. Το Carnivac-Cov, σύμφωνα με το Reuters, δημιουργήθηκε από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Επιτήρησης (Rosselkhoznadzor).

Ήδη η Ρωσία έχει αναπτύξει τρία εμβόλια για τον κορωνοϊό που αφορούν τους ανθρώπους, με πιο γνωστό το Sputnik-V. Η Μόσχα έχει δώσει επίσης έγκριση για το EpiVacCorona και το CoviVac.

«Η κλινική δοκιμή του Carnivac-Cov, που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο, συμπεριέλαβε σκύλους, γάτες, αρκτικές αλεπούδες, μινκ, αλεπούδες και άλλα ζώα. Τα αποτελέσματα των δοκιμών οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο είναι αβλαβές και δημιουργεί υψηλή ανοσία καθώς όλα τα ζώα που εμβολιάστηκαν ανέπτυξαν αντισώματα στον κορωνοϊό στο 100% των περιπτώσεων», είπε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Rosselkhoznadzor, Konstantin Savenkov.

Η ανοσία διαρκεί για έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό και η μαζική παραγωγή του Carnivac-Cov μπορεί να ξεκινήσει μέσα στον Απρίλιο.

Είναι αρκετές οι χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, που έχουν δείξει ενδιαφέρον για την αγορά του. Πλην της χώρας μας, ενδιαφέρονται, επίσης, η Πολωνία, ο Καναδάς, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αλλά και η Σιγκαπούρη.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το έργο τέχνης της ζωγράφου Ειρήνη Πατάπη

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το υπέροχο έργο τέχνης που βλέπετε στη φωτογραφία της εμπειρικής και αυτοδίδακτης ζωγράφου Ειρήνη Πατάπη


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα