Στην Άγκυρα ο Τατάρ για να πάρει γραμμή για τη διχοτόμηση της Κύπρου – OTA VOICE

Στην Τουρκία έφτασε ο νικητής των λεγόμενων «προεδρικών εκλογών» στα κατεχόμενα, Ερσίν Τατάρ και μάλιστα με το επίσημο αεροπλάνο της… Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Τον νικητή του Ακιντζί υποδέχθηκε στο προεδρικό μέγαρο, στην Άγκυρα, ο γενοκτόνος, Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δυο τους, μετά τη συνάντηση θα δώσουν συνέντευξη Τύπου και  στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε δείπνο. Δεδομένα θα συζητήσουν το Κυπριακό, τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις Τουρκίας ψευδοκράτους. Φυσικά ο Ερσίν Τατάρ θα πάρει γραμμή για το πώς θα προχωρήσει με τη διχοτόμηση της Κύπρου, έργο που έχει προαναγγείλει εδώ και καιρό, χωρίς ίχνος ντροπής.

«Θα αγωνιστώ ώστε να φέρω στο τραπέζι τα δύο κράτη που θα είναι το ένα δίπλα στο άλλο στη βάση της κυριαρχικής ισότητας, με μεγαλύτερη συνεργασία αυτών των κρατών», ανέφερε ο Τατάρ σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο «Ανατολού» στην οποία επανέλαβε την εμμονή του σε δύο χωριστά κράτη στην Κύπρο, κάτι που στοχεύει να θέσει, όπως είπε, και στο τραπέζι των διακοινοτικών συνομιλιών.

Υπέδειξε ότι δεν πρέπει να υποχωρήσουν ποτέ σε μια φάση που οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο είναι τόσο σημαντικές, υποστηρίζοντας ότι οι συμφωνίες που υπέγραψε η Κυπριακή Δημοκρατία απαιτούν την έγκριση των Τουρκοκυπρίων και πως είναι παράνομες.

Υποστήριξε πως «έπειτα από μισό αιώνα που πέρασε από το 1974 κανείς δεν έχει τη δύναμη να καταστρέψει το κράτος της τδβκ», κατά την έκφρασή του.

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα