«Το Καραβάνι: Οι πολλαπλές εκδοχές της μουσικής Κρήτης (Β μέρος)» στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου | Δελτία Τύπου | Ο Δήμος |

 

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 16-02-2021

 

 «Το Καραβάνι: Οι πολλαπλές εκδοχές της μουσικής Κρήτης  (Β μέρος)» στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

 

Το μουσικό σχήμα Καραβάνι έρχεται  στο  ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου με σκοπό να μας ταξιδέψει μέσα από τις μουσικές του στις “Πολλαπλές εκδοχές της μουσικής Κρήτης”.  Το δεύτερο μέρος της μουσικής παράστασης που εντάσσεται στο πλαίσιο του ψηφιακού φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2020 μπορείτε να το παρακολουθήσετε σε On line πρεμιέρα τη Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/–WLFnqomCQ.

Μετά την πρεμιέρα  η παράσταση θα παραμείνει διαθέσιμή στη θεματική ζώνη «Φώτα, Αυλαία, Πάμε» του Heraklion Arts Culture.

Τέσσερις μεστές και ξεχωριστές φωνές που στη διαδρομή από τη λύρα στο μπουζούκι και από την κιθάρα στο λαούτο φωτίζουν μουσικούς τόπους, όπως η Κρήτη, η Θράκη, η Σμύρνη και ο Πειραιάς, εποχές όπως ο μεσοπόλεμος αλλά και η σύγχρονη εποχή που ζούμε.  Από τις εμπορικές πόλεις και τα λιμάνια στην αγροκτηνοτροφική επαρχία, από την δωρικότητα των λαϊκών μαντιναδολόγων στον λυρισμό του Κορνάρου, από την εποχή των 78 στροφών στις πρωτότυπες συνθέσεις του σήμερα, το ταξίδι είναι πάντα αποκαλυπτικό και συναρπαστικό. Δίπλα σε αυτά παρουσιάζονται νέες δημιουργίες από την πρόσφατη δισκογραφία του Μανόλη Μανουσάκη και της Μαρίας Κώτη. Μαζί τους στην κιθάρα ο Δημήτρης Παππάς.

Το καραβάνι είναι σχήμα που δραστηριοποιείται στην Κρήτη και την Αθήνα εδώ και τρία χρόνια. Τέσσερις μουσικοί με ετερόκλητες καταβολές μα παρόμοιες αντιλήψεις, με κοινό τόπο αναφοράς και δράσης την Κρήτη, συμπορεύονται και συμπράττουν. Σε αυτή τη μουσική παράσταση εκφράζουν την άποψη τους για τη ζωή και την τέχνη με κύριο μέσο το τραγούδι.

Συντελεστές:

Μαρία Κώτη (Τραγούδι, κρουστά), Στέλιος Ζερβός (Τραγούδι, μπουζούκι), Χάρης Παναγιωτάκης  (Τραγούδι, λύρα), Μανόλης Μανουσάκης (Τραγούδι, λαούτο), Δημήτρης Παππάς (Κιθάρα)

Βαγγέλης Αποστόλου (Ηχοληψία, μείξη),  Αντώνης Μπερκάκης (Εικονοληψία, μοντάζ)

Η ηχογράφηση-βιντεοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 24 Αυγούστου 2020, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, στην πειραματική σκηνή.

Δείτε εδώ το trailer της παράστασης: https://www.youtube.com/watch?v=m_LsFesutzU&feature=youtu.be

Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα