Το νέο χώρο της έκθεσης- μπαζάρ του “Εργαστηρίου” επισκέφθηκε ο Διονύσης Βλάχος – Δήμος Φυλής

Στο νέο ιδιόκτητο κτίριο που απέκτησε πρόσφατα από δωρεά Το Εργαστήρι – Λίλιαν Βουδούρη στεγάζει πλέον ο Σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων και Φίλων Α.μεΑ. την έκθεση- μπαζάρ χειροποίητων ειδών που παράγει όλη η ομάδα του κέντρου.


Την έκθεση επισκέφθηκε το σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής Διονύσης Βλάχος, συνοδευόμενος από την κ. Λένα Κουλούρη Ρόδη της Ομάδας Εθελοντών Δήμου Φυλής. Ο κ. Βλάχος ενημερώθηκε από την πρόεδρο του συλλόγου κ. Μαρία Τουρκοχωρίτη για τις πολυεπίπεδες δράσεις που έχει αναπτύξει τις τελευταίες τρεις και πλέον δεκαετίες “Το Εργαστήρι” και ξεναγήθηκε στη νέα στέγη του συλλόγου που είναι η πέμπτη που λειτουργεί.

“Είναι άξιο θαυμασμού το έργο που γίνεται στο Εργαστήρι. Οι δυνατότητες που αποκτούν μέσω της εκπαίδευσης οι ωφελούμενοι αποτυπώνονται περίτρανα σε αυτό το πλούσιο μπαζάρ. Όλα τα προϊόντα είναι άριστης ποιότητας και είναι φτιαγμένα από τα χέρια και με τον κόπο των ανθρώπων που φιλοξενούνται στις στέγες και το Κέντρο. Αξίζει πραγματικά μια επίσκεψη στο χώρο της έκθεσης. Πρέπει όλοι να την επισκεφθούμε και να στηρίξουμε με τις αγορές μας την προσπάθεια των παιδιών” υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής Διονύσης Βλάχος.

“Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες και εν μέσω πανδημίας καταφέραμε με βοήθεια των χορηγών μας να λειτουργήσουμε ακόμα μια στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές. Ο αγώνας και η αγωνία μας για τα άτομα με νοητική αναπηρία είναι διαρκής, άοκνη και χωρίς τέλος. Σας χρειαζόμαστε και σας θέλουμε όλους δίπλα μας για να στηρίξουμε όλοι μαζί αυτούς τους Συνανθρώπους μας” υπογράμμισε η πρόεδρος του συλλόγου Μαρία Τουρκοχωρίτη.

Το μπαζάρ λειτουργεί στην οδό Βυζαντίου 18-20 στα Άνω Λιόσια από τις 08.00 π.μ. 15.00 ενώ έχει προγραμματιστεί την περίοδο των Χριστουγέννων θα λειτουργεί από τις 08.00 π.μ. έως τις 20.00 μ.μ.

Στο μπαζάρ υπάρχουν χειροποίητα ζυμαρικά, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, μπομπονιέρες, υφαντά χαλιά- κουβέρτες, μαξιλάρια, πήλινες κατασκευές, φο μπιζού, γούρια για το 2022, μελομακάρονα, κουραμπιέδες κ.α. Τα χειροποίητα προϊόντα καθώς και τις κατασκευές των απασχολούμενων στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ. διατίθενται και το e shop του Εργαστηρίου στην διεύθυνση https://eshop.ergastiri.org/.

100 άτομα με μέση και ελαφριά νοητική υστέρηση εκπαιδεύονται στα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης που είναι γενικής χειροτεχνίας, κεραμικής, υφαντικής και ταπητουργίας, χειροποίητων ζυμαρικών,αρτοσκευασμάτων, κηπουρικής και φροντίδας πρασίνου κ.α.

Στο κτίριο που λειτουργεί το μπαζάρ έχει δημιουργηθεί και η νέα στέγη του συλλόγου. Φιλοξενεί 6 άτομα ΑΜΕΑ τα οποία έχουν δικό τους δωμάτιο με προσωπικό μπάνιο, ενώ για τις κοινές δραστηριότητες υπάρχει σάλα και τραπεζαρία, μια αίθουσα με όργανα γυμναστικής και play room.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα