Τρεις καλλιτέχνες με προσφυγική προέλευση συμμετέχουν στη φετινή Eurovision

Τρεις καλλιτέχνες με προσφυγική προέλευση συμμετέχουν στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που διεξάγεται στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

«Το φετινό θέμα της Eurovision είναι το «Άνοιγμα» (“Open Up”) και ελπίζουμε ότι η εκδήλωση θα βοηθήσει τους ανθρώπους να έρθουν πιο κοντά, με ένα πνεύμα ενότητας και συμπερίληψης, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», σημειώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε σχετική ανακοίνωσή της.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι:

  • ο Τουσέ (Τουσίν Σίζα είναι το πλήρες όνομά του), μουσικός και τραγουδιστής που εκπροσωπεί τη Σουηδία (η χώρα επίσης πέρασε στον τελικό). Γεννημένος στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, πήρε άσυλο από τη Σουηδία αφού πέρασε τρία χρόνια σε έναν προσφυγικό καταυλισμό στην Ουγκάντα. Ο Τουσέ μοιράζεται ανοιχτά την εμπειρία του για το πώς αντιμετώπισε τις δυσκολίες της εγκατάστασής του και της προσαρμογής σε νέες καταστάσεις
  • ο Αχμάντ Γιούντε, Ολλανδός χορευτής μπαλέτου με προσφυγική προέλευση, ο οποίος έδωσε παράσταση κατά τη διάρκεια του διαλείμματος του δεύτερου ημιτελικού στις 20 Μαΐου. Η παράσταση έχει τίτλο «Κοντινές Συναντήσεις Ιδιαίτερου Χαρακτήρα» και επικεντρώνεται στο θέμα της επιθυμίας της ανθρώπινης φύσης για εγγύτητα και της ανάγκης για αμοιβαία κατανόηση.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το παραμύθι «Η παράξενη παρέα του Ορφέα»

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το παραμύθι «Η παράξενη παρέα του Ορφέα» μετά από κλήρωση!!! Το BESTNEWS, ο Εκδοτικός Οίκος Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ και ο συγγραφέας Βασίλης Κάργας, κάνουν δώρο σε έναν τυχερό ένα αντίτυπο του υπέροχου βιβλίου!

Photo of Κατερίνα Ματέρη

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα