29-01-2021 ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ: ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ | Δελτία Τύπου | Ενημέρωση | ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ: ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

Με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στα δημοτικά κτίρια και ιδιαίτερα στις μονάδες σχολικής εκπαίδευσης και προσχολικής αγωγής, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας προχώρησε το προηγούμενο διάστημα στη δημοπράτηση δύο σημαντικών «πράσινων» έργων: (α) για την ενεργειακή αναβάθμιση του Παιδικού-Βρεφονηπιακού Σταθμού Αρκαλοχωρίου και (β) για την εγκατάσταση φωτοβολταικού  συστήματος στο κτίριο του 2ου δημοτικού σχολείου Αρκαλοχωρίου.

Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Παιδικού-Βρεφονηπιακού Σταθμού Αρκαλοχωρίου, το οποίο έχει συνολικό προϋπολογισμό 245.000,00€ (με Φ.Π.Α.), χρηματοδοτείται – σε συνέχεια σχετικής πρότασης που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή – από το Πράσινο Ταμείο και στο πλαίσιο αυτού προβλέπονται να υλοποιηθούν οι εξής παρεμβάσεις:

  1. 1.       Αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων με νέα ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου.
  2. 2.       Προσθήκη εξωτερικής θερμοπρόσοψης κτιρίου.
    1. 3.       Προσθήκη θερμομόνωσης τμήματος δώματος.
    2. 4.       Τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών.
    3. 5.       Αντικατάσταση φωτιστικών με νέα LED.
    4. 6.       Προσθήκη κλιματιστικών.

Σε ότι αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού  συστήματος στο κτίριο του 2ου δημοτικού σχολείου Αρκαλοχωρίου, ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 74.400 €  (με ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Π.Δ.Ε. της Περιφ. Κρήτης, ενώ η όλη παρέμβαση εντάσσεται στο πλαίσιο των γενικότερων πολιτικών του Δήμου Μινώα για την αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, την προστασία του περιβάλλοντος, την οικολογική ευαισθητοποίηση των μαθητών και τη μείωση του λειτουργικού κόστους των σχολικών μονάδων.

Την ικανοποίηση του για την προώθηση δύο ακόμα έργων ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικών υποδομών εκφράζει με σχετική δήλωση του ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης ο οποίος επισημαίνει την προτεραιότητα που αποδίδει τόσο ο ίδιος όσο και η δημοτική αρχή εν γένει ώστε να γίνει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας ένας πράσινος και ενεργειακά αυτόνομος Δήμος.

 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας πέτυχε την ένταξη της χρηματοδότησης των έργων της ενεργειακής αναβάθμισης 3 ακόμα σχολικών μονάδων – του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου, του Γυμνασίου και Λυκείου Καστελλίου – στο ΕΣΠΑ και ειδικότερα στο Ε.Π. Κρήτης με το συνολικό ποσό χρηματοδότησης να ανέρχεται σε 1.139.000 €.

Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα