Αρχίζουν οι ξεναγήσεις στις εκθέσεις «Tο όραμα που έγινε πράξη» – Συλλογή έργων τέχνης Γεωργίου & Αναστασίας Βαφόπουλου και «Χριστιανόπουλος – Βαφόπουλος: ποιητές της Θεσσαλονίκης»Αρχίζουν οι ξεναγήσεις στις εκθέσεις «Tο όραμα που έγινε πράξη» – Συλλογή έργων τέχνης Γεωργίου & Αναστασίας Βαφόπουλου και «Χριστιανόπουλος – Βαφόπουλος: ποιητές της Θεσσαλονίκης» | Δήμος Θεσσαλονίκης
Ξεναγήσεις στις εκθέσεις «Το όραμα που έγινε πράξη» – Συλλογή Έργων Τέχνης Γεωργίου & Αναστασίας Βαφόπουλου και  «Χριστιανόπουλος-Βαφόπουλος. Ποιητές της Θεσσαλονίκης» αρχίζουν τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο (αίθουσες εκθέσεων Α΄ και Β΄, 5ος όροφος, Γ. Βαφόπουλου 3).

Στην επετειακή έκθεση με τίτλο «Το όραμα που έγινε πράξη» – Συλλογή Έργων Τέχνης Γεωργίου & Αναστασίας Βαφοπούλου, που διοργανώνει το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, με αφορμή τη συμπλήρωση των 120 χρόνων από την γέννηση του Γ.Θ. Βαφόπουλου (6 Σεπτεμβρίου 1903) και των 40 χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία του ΒΠΚ (29 Οκτωβρίου 1983) παρουσιάζονται

  • Τα έργα τέχνης που κοσμούσαν την οικία του ζεύγους των δωρητών του ΒΠΚ. Τα 52 έργα αποτελούν την προσωπική συλλογή του ζεύγους Βαφόπουλου, οι οποίοι υπήρξαν συλλέκτες από τα νεανικά τους χρόνια και περιήλθαν το 2001 στη συλλογή του Πνευματικού Κέντρου, μετά τον θάνατο της Αναστασίας Βαφοπούλου. Η συλλογή περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, θαλασσογραφίες, έργα χαρακτικής και πορτρέτα των δωρητών από τους Πολύκλειτο Ρέγκο, Γιώργο Γουναρόπουλο και Κώστα Λούστα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Ιανουαρίου 2024.
  • Η έκθεση με τίτλο «Χριστιανόπουλος-Βαφόπουλος. Ποιητές της Θεσσαλονίκης» που διοργανώνει το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη και το Κέντρο Πληροφόρησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  περιλαμβάνει 25 έργα τέχνης και 11 φωτογραφίες από την συλλογή του Ντίνου Χριστιανόπουλου που παραχωρήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 στη Βιβλιοθήκη και το Κέντρο Πληροφόρησης του ΑΠΘ και τεκμήρια (επιστολές, φωτογραφίες, αφιερώσεις βιβλίων) των συλλογών των λογοτεχνών που έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία των διοργανωτών της έκθεσης.Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 6 Δεκεμβρίου 2023.
Προηγούμενο άρθρο

Please ensure Javascript is enabled for purposes of

website accessibility


Πηγή
Author: kfnikolaou

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα