ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ» ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΑΛΑΒΓΙΑ ΣΤΟ ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο διοργανώνει το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 εκδήλωση στη διάρκεια τη οποίας θα προβληθεί η ταινία-ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ένας κόσμος, δύο όψεις» της Παρασκευής Σαλαβγιά, στο θέατρο του (Γ. Βαφόπουλου 5), στις 19:00.

Πρόκειται για ένα κοινωνικό αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ, της Παρασκευής Σαλαβγιά, η οποία γεννημένη πρόωρα με εγκεφαλική παράλυση, αριστερή ημιπληγία λόγω πρόωρου τοκετού, έδωσε το δικό της αγώνα.

Το ντοκιμαντέρ αποτελεί όνειρο και έμπνευση της πρωταγωνίστριας, η οποία  καταθέτει τη δική της διαδρομή, την εμπειρία των επιλογών που εκείνη αξιοποίησε, προσυπογράφοντας με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία ένα εκκωφαντικό «τολμήστε», αλλά και ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους για ενσυναίσθηση. Βασικός άξονας της ταινίας πέρα από τις επιλογές-προτάσεις της Παρασκευής Σαλαβγιά είναι και η ευαισθητοποίηση στο κομμάτι της λεγόμενης «αόρατης» αναπηρίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η σεναριογράφος και πρωταγωνίστρια, Παρασκευή Σαλαβγιά θα μιλήσει για τον συμπεριληπτικό οραματισμό και κατόπιν της προβολής του ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 Η αφίσα και το πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες: https://thessaloniki.gr/?p=1193553

 


Πηγή
Author: slefa

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα