Επιχειρησιακό σχέδιο «Φυλή 2021»

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας που έχει ήδη ξεκινήσει ο Δήμος Φυλής για τον επικείμενο εορτασμό το έτος 2021 της επετείου των διακοσίων χρόνων από την Εθνεγερσία του 1821, ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς προσκάλεσε στο γραφείο του στο Δημαρχείο Φυλής την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 το συμπολίτη μας και Τακτικό Μέλος της Εταιρείας Πελοποννησιακών Σπουδών κ. Γιώργο Πραχαλιά, προκειμένου να συνδράμει εθελοντικά με την τεχνογνωσία του στην όλη προσπάθεια του Δήμου Φυλής.

Αναλυτικότερα, ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Παππούς πρότεινε στον κ. Γιώργο Πραχαλιά να ενισχύσει και να υποστηρίξει επιστημονικά το Δήμο Φυλής στην προσπάθεια για άρτια προετοιμασία της πόλης ενόψει της σημαντικής επετείου των διακοσίων χρόνων από το 1821, μεταφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία του από την ενεργό συμμετοχή του επί σειρά ετών στην αντίστοιχη προετοιμασία της ιδιαίτερης πατρίδας του της Αρκαδίας.

Ο κ. Γιώργος Πραχαλιάς αποδέχθηκε τη θεσμική αυτή πρόσκληση του Δημάρχου Φυλής, δηλώνοντας ότι θα συμμετέχει αφιλοκερδώς στην όλη προσπάθεια, συμβάλλοντας επιστημονικά στην εκπόνηση και υλοποίηση ενός γενικότερου επιχειρησιακού σχεδίου για την άρτια προετοιμασία της πόλης ενόψει της επετείου του 2021.

Το επιχειρησιακό αυτό σχέδιο θα φέρει συμβολικά τον τίτλο «Φυλή 2021», θα τελεί υπό την άμεση και προσωπική επίβλεψη του ιδίου του Δημάρχου Φυλής κ. Χρήστου Παππού συνεπικουρούμενου από τους καθ’ύλην αρμοδίους αντιδημάρχους και Προέδρους ΝΠΔΔ, ενώ συμφωνήθηκε να μην περιοριστεί απλώς στην προετοιμασία των επετειακών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν το έτος 2021 στη Φυλή, αλλά να περιλαμβάνει ένα συνεκτικό πλέγμα ευρύτερων δημοσίων πολιτικών, που θα εξελιχθεί σε ένα στρατηγικό σχεδιασμό αναμόρφωσης της ταυτότητας της πόλης για τις επόμενες δεκαετίες.

Ο σχεδιασμός αυτός, ο οποίος θα έχει ως ενδιάμεσο επιχειρησιακό στόχο την πλήρη ετοιμότητα της πόλης για την επέτειο του 2021 και ως τελικό στόχο τη ριζική αναμόρφωση της πόλης μέχρι το έτος 2023, θα περιλαμβάνει συνεκτικές οικονομικές, κοινωνικές, χωρικές, αρχιτεκτονικές, περιβαλλοντικές, τεχνολογικές, πολιτισμικές και εκπαιδευτικές δημόσιες πολιτικές, καθώς και μια ολιστική πολιτική δημόσιας ασφάλειας, που θα καταστήσουν το Δήμο Φυλής μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.

Ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς και ο κ. Γιώργος Πραχαλιάς διαπίστωσαν τη δυνατότητα άμεσης κατάθεσης και έναρξης υλοποίησης του ενδιάμεσου επιχειρησιακού σχεδίου «Φυλή 2021» που θα ολοκληρωθεί το έτος 2021, καθώς και του ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού αναμόρφωσης της πόλης που θα ολοκληρωθεί το έτος 2023.

Ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς θα προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για την υλοποίηση του ενδιάμεσου επιχειρησιακού σχεδίου «Φυλή 2021» και του ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού, ενημερώνοντας αρμοδίως το Δημοτικό Συμβούλιο και τους κατοίκους της πόλης.

 

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα