Επίσκεψη μαθητών και καθηγητών του Φροντιστηρίου @robot’ s της Μαρίας Σαρπότα Δράμας, που διακρίθηκε σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό, στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Μιχαήλ Μουρβετίδη

Την Πέμπτη 19 Απριλίου 2024, ώρα 13:00, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Μιχαήλ Μουρβετίδης δέχθηκε, στο Γραφείο του (Διοικητήριο Δράμας, 3ος όροφος) την υπεύθυνη του Φροντιστηρίου Ρομποτικής @robot’ s Μαρία Σαρπότα, καθηγητές-προπονητές και μαθητές του φροντιστηρίου, οι οποίοι συνοδευόταν από τους γονείς.

            Ο κ. Μουρβετίδης συνεχάρη την κα. Σαρπότα, τους μαθητές και καθηγητές του Φροντιστηρίου για τη σημαντική διάκριση στη 2η θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό STEM2024 στην Αθήνα και προσέφερε δώρα στους μαθητές για την επιτυχία τους.

Η συμμετοχή του φροντιστηρίου @robot’ s education απαρτιζόταν από 5 ομάδες συνολικά 22 παιδιά δημοτικού και γυμνασίου.

            Το φετινό θέμα του διαγωνισμού STEM2024 «Μεσόγειος : πηγή ζωής και πολιτισμού». Στο πλαίσιο αυτό, τα παιδιά κατασκεύασαν, παρουσίασαν και προγραμμάτισαν ρομπότ με μεγάλη χαρά και δημιουργικότητα.

            Αναλυτικότερα, οι ομάδες του @robot’ s κατάφεραν και διακρίθηκαν στην: 1) Στη 2η θέση στην κατηγορία Regular από 53 ομάδες, 2) Βραβείο επίτευξης στόχων ΟΗΕ στόχου 16 και 9 της UNESCO, «Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Ισχυροί Θεσμοί», «Βιομηχανία και Υποδομές» και 3) στη 14η θέση Γ-ΣΤ Δημοτικού από 61 ομάδες με το Project «Ενώνουμε την Μεσόγειο : πρόβλεψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών». 

            Στο τέλος, η κα. Σαρπότα χάρισε στον Αντιπεριφερειάρχη δώρο-ενθύμιο.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μουρβετίδης δήλωσε ότι : «Είναι μεγάλη τιμή για την Δράμα μας η διάκριση αυτή από τους μαθητές σε έναν διαγωνισμό αναφορικά με την ρομποτική, μία τεχνολογία αιχμής, την τεχνολογία του μέλλοντος».


Πηγή
Author:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα