Καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία από το Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης

Η δεύτερη νέα μουσειοσκευή «Κάθε σχολικό αρχείο και μια ιστορία» του Δήμου Θεσσαλονίκης αφορά στην αξία των σχολικών αρχείων. Η μουσειοσκευή θα «ταξιδεύει» στα σχολεία και θα υλοποιείται μέσω της ανακαλυπτικής μάθησης, καθώς και της ισότιμης πρόσβασης.

Η μουσειοσκευή «Κάθε σχολικό αρχείο και μια ιστορία» σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Η εκπαίδευση στη Θεσσαλονίκη μέσα από τα σχολικά αρχεία (19ος-20ος αιώνας) – Αναδρομή στην εκπαιδευτική ιστορία της Θεσσαλονίκης», η οποία διοργανώθηκε από το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με σχολεία της Θεσσαλονίκης, το Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας (Γ.Α.Κ. Θεσσαλονίκης) και το Εβραϊκό Μουσείο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, από τις 03 Ιανουαρίου έως τις 15 Φεβρουαρίου 2024.

Απευθύνεται σε μαθητές/τριες Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού καθώς και σε μαθητές/τριες του Γυμνασίου και του Λυκείου και έχει ως στόχο να αναδείξει την αξία του σχολικού αρχείου, να μυήσει τους μαθητές/τριες στη μεθοδολογία μελέτης του και γενικότερα στη μεθοδολογία προσέγγισης πρωτογενών πηγών της ιστορίας, να αφηγηθούν/καταγράψουν την ιστορία του σχολείου τους και να την εντάξουν γενικότερα στην εκπαιδευτική ιστορία της περιοχής τους, όσο και των άλλων πόλεων και χωριών στην υπόλοιπη Ελλάδα.

*Η μουσειοσκευή θα δανείζεται στα σχολεία ηλεκτρονικά και ΔΩΡΕΑΝ. Για τον δανεισμό της μουσειοσκευής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα. Χρυσαφούλα Κουτρολίκου στα παρακάτω τηλέφωνα: 2313 318710 και 2313318701 και στο email: [email protected]

Συντελεστές Μουσειοσκευών:

● Σχεδιασμός μουσειοσκευών και Γενική Επιμέλεια: Έλενα Ζιάβρα, Αρχαιολόγος – Μ.Α. Μουσειολόγος ([email protected]).

● Σχεδιασμός Αφίσας: Χριστίνα Κωτσοπούλου, Αρχαιολόγος – Μ.Α. Μουσειολόγος.


Πηγή
Author: etolika

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα