Ο Δήμος Πειραιά παραχώρησε οικόπεδο για το Μουσικό Σχολείο

Δημοτικό χώρο στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα παραχώρησε ο Δήμος στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά, στον οποίο μπορεί να ανεγερθεί σχολικό κτήριο συνολικής επιφάνειας 450 τ.μ. περίπου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συνυπέγραψε χθες πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής του δημοτικού χώρου, με τον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Πειραιά κ. Νίκο Καρδούλια και τον Υποδιευθυντή κ. Θοδωρή Γιατρά. Στη συνάντηση  παρευρέθηκε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Κτηματολογίου και Μηχανολογικού – Ηλεκτρολογικού κ. Στέλιος Γαϊτανάρος.

Σημειώνεται πως η παραχώρηση της χρήσης είναι εικοσαετούς διάρκειας και αφορά σε δημοτικό χώρο εφαπτόμενο με το ήδη υπάρχον σχολικό κτήριο του Μουσικού Σχολείου και συγκεκριμένα επί της οδού Παύλου Μελά 6, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε ότι τα τελευταία 3 χρόνια βρισκόταν σε επικοινωνία με τους εκπροσώπους του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, προκειμένου να βρεθεί λύση για τις στεγαστικές ανάγκες του σχολείου, το οποίο χρειαζόταν έναν επιπλέον χώρο.

Ο κ. Μώραλης σημείωσε ότι βρέθηκε λύση στον διπλανό χώρο, ο  οποίος παραχωρείται από τον Δήμο στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά, προσθέτοντας ότι με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, αλλά και ενδεχομένως με τη συνδρομή του Δήμου,  μπορούν να οικοδομηθούν σε πρώτη φάση 200 τ.μ., στο όμορο οικόπεδο δίπλα στο Μουσικό Σχολείο. Επιπλέον επεσήμανε ότι θα υπάρξει πρόβλεψη να χτιστούν επιπλέον 200 – 250 τ.μ., προκειμένου να διευκολυνθεί η λειτουργία του σχολείου.

Υπογράμμισε ότι το Μουσικό Σχολείο Πειραιά, είναι ένα σημαντικό σχολείο, το οποίο ήθελε να βοηθήσει ο Δήμος, βρίσκοντας νέο χώρο για να στεγαστεί.

Τέλος, δήλωσε πως από την αρχή, η εξεύρεση λύσης δεν ήταν εύκολη υπόθεση και δήλωσε ικανοποιημένος που ο Δήμος Πειραιά κατάφερε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επέκταση των στεγαστικών αναγκών    του Μουσικού Σχολείου Πειραιά.

O Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Κτηματολογίου και Μηχανολογικού – Ηλεκτρολογικού κ. Στέλιος Γαϊτανάρος, δήλωσε:

«Με την εν λόγω παραχώρηση δρομολογούμε τη λύση σε ένα ακόμα πρόβλημα, σε μια ακόμα ανάγκη, σε ένα ακόμα αίτημα, αυτή τη φορά του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, για την αναγκαία επέκταση των κτηριακών του εγκαταστάσεων. Στο χώρο που παραχωρούμε μπορεί πλέον να ξεκινήσει η ανέγερση ενός νέου, όμορου με το υφιστάμενο, σχολικού κτηρίου συνολικής επιφάνειας 450 τ.μ. περίπου, που θα καλύψει τις ανάγκες των δραστηριοτήτων του Μουσικού Σχολείου.

Με δεδομένη την πεποίθησή μας για την ανάγκη διεύρυνσης της μουσικής παιδείας μέσα από τη δημόσια εκπαίδευση, στηρίζουμε το Μουσικό Σχολείο της πόλης μας, που είναι το μοναδικό στην ευρύτερη Περιφέρεια του Πειραιά και κάθε σχετική προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση».

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα