Πάνω από 50 άτομα εξετάστηκαν δωρεάν σε ένα τρίωρο για Ηπατίτιδα B και C στη δράση της Κοινωνικής Υπηρεσίας – Δήμος Φυλής


Πάνω από 50 άτομα εξετάστηκαν δωρεάν σε ένα τρίωρο για Ηπατίτιδα B και C στη δράση της Κοινωνικής Υπηρεσίας – Δήμος ΦυλήςΓραμμή Δημότη: 15691

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση της δωρεάν εξέτασης για την Ηπατίτιδα B και C που οργάνωσε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής και οι ενταγμένες κοινωνικές του δομές, Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά καθώς και οι Δομές Φτώχειας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας» και το Streetwork Project στην Πλατεία Ηρώων στα Άνω Λιόσια.


Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες στο τρίωρο, από τις 11 το πρωί έως της 14.00 μ.μ. που βρέθηκε στα Άνω Λιόσια η κινητή μονάδα του streetwork, πάνω των 50 άτομα έκαναν την δωρεάν εξέταση ενώ πολλοί περισσότεροι ζήτησαν και έλαβαν ενημέρωση.

“Η Κοινωνική Υπηρεσία συνεχίζει πυκνά τις δράσεις της στην κατεύθυνση της ενημέρωσης και πρόληψης με στόχο την προστασία και την προαγωγή της υγείας των δημοτών. Επιλέξαμε την 28η Ιουλίου που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας, για τη δωρεάν εξέταση γιατί είναι πολύ σημαντικό να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο, για αυτή την ύπουλη ασυμπτωματική νόσο, που ενώ θεραπεύεται εάν δεν διαγνωστεί εγκαίρως δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στον πάσχοντα. Συνεχίζουμε με τους ίδιους ρυθμούς ” υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος ο οποίος ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους εκπροσώπους του συλλόγου «Προμηθέας» και του Streetwork Projectς.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας παγκοσμίως δίνεται προτεραιότητα στην εξάλειψη των λοιμώξεων από ηπατίτιδα B και C, καθώς μπορεί να οδηγήσουν σε χρόνια ηπατίτιδα με αυξημένο κίνδυνο κίρρωσης και ηπατοκυτταρικού καρκίνου, επιπλοκές που ευθύνονται για ένα εκατομμύριο θανάτους ετησίως σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι 200.000 άνθρωποι είναι χρόνιοι φορείς της ηπατίτιδας Β και 70.000 άτομα της ηπατίτιδας C ενώ τους τελευταίους μήνες, έχει παρατηρηθεί, παγκοσμίως, μια ανεξήγητη αύξηση περιστατικών οξείας ηπατίτιδας, σε παιδιά.

Please ensure Javascript is enabled for purposes of

website accessibility

Ψηφιακή Εργαλειοθήκη


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα