Την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022 η 3η θεματική Διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) του δήμου Φυλής – Δήμος Φυλής

Αξιότιμοι συμπολίτες,

Ο Δήμος απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής στην «Τρίτη θεματική Διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) του δήμου Φυλής».

Η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022 στις 13:00 μέσω του συνδέσμου:

https://lever.webex.com/lever/j.php?MTID=mb6a084c30989ad0c578a18d347ce5511

Ο Δήμος Φυλής, υπακούοντας στις προσταγές της Εθνικής και Ευρωπαϊκής πολιτικής για την επιδίωξη της βιωσιμότητας στις μεταφορές, βρίσκεται στην υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), το οποίο θα οργανώσει το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα αναπτυχθεί το σύστημα μετακινήσεων της πόλης τα επόμενα χρόνια.

Μέσω του Σ.Β.Α.Κ. επιδιώκεται η διαμόρφωση ενός συστήματος που θα συμβάλει στην αστική αναζωογόνηση της περιοχής, θέτοντας σε προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των ήπιων μορφών μετακίνησης (πεζή και ποδήλατο) έναντι της μηχανοκίνητης κυκλοφορίας. Με τον τρόπο αυτό ο άνθρωπος και οι καθημερινές του ανάγκες για καλή ποιότητα ζωής τοποθετούνται στο επίκεντρο και, από την άλλη, μπαίνει ένα εμπόδιο στην ολοένα αυξανόμενη χρήση του ιδιωτικού αυτοκινήτου.

Στην πορεία εκπόνησης του Σ.Β.Α.Κ., ο Δήμος Φυλής, αναζήτησε την ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας μέσω των θεματικών διαβουλεύσεων που διοργανώθηκαν και των διαδικτυακών εργαλείων που αναπτύχθηκαν, έτσι ώστε το περιεχόμενο του ΣΒΑΚ να αποτελέσει προϊόν συμμετοχικού σχεδιασμού που λαμβάνει υπόψη τις απόψεις και τις παρατηρήσεις των φορέων και των πολιτών.

Κύριος στόχος της 3η Διαβούλευσης είναι η επικοινωνία των τελικών μέτρων που προτείνονται στο πλαίσιο του ΣΒΑΚ και η υιοθέτηση αυτών από τους πολίτες. Η διαβούλευση αυτή είναι καθοριστική, καθώς ουσιαστικά αποτελεί την έγκριση της στρατηγικής του Δήμου σε θέματα κινητικότητας για τα επόμενα έτη. Επομένως, η άποψη των πολιτών, όπως και σε προηγούμενα στάδια της εκπόνησης του Σχεδίου, είναι καθοριστική μιας και είναι οι άμεσα ωφελούμενοι/θιγόμενοι από την εφαρμογή των προτεινόμενων μέτρων

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς

Πρόγραμμα 3ης Θεματικής Διαβούλευσης – Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δ. Φυλής
Συμμετέχοντες

·                     Δήμος Φυλής – Ομάδα Έργου ΣΒΑΚ

·                     Δίκτυο Εμπλεκομένων Φορέων ΣΒΑΚ Φυλής

·                     Lever Α.Ε. – Σύμβουλος του Δήμου

Θέμα
Χαιρετισμός – καλωσόρισμα
Παρουσίαση: Προτεινόμενα τελικά μέτρα ΣΒΑΚ Δήμου Φυλής
 Τοποθετήσεις φορέων επί των προτεινόμενων μέτρων
Επόμενα βήματα – Ολοκλήρωση Διαβούλευσης

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Βαρελά Μαρία, Επικεφαλής Ομάδας Εργασίας Σ.Β.Α.Κ.
LEVER Α.Ε.
Έμιλυ Τουμπουλίδου: [email protected]


Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
38FollowersFollow

Τελευταία Νέα