Δελτίο τύπου απολογισμού δράσεων θεατρικής αγωγής Τμήματος Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης με τίτλο: «Ειρήνη, Αμάλ, Ζωή.. ένα όνομα;; ή ένα όραμα;» που πραγματοποιήθηκε από τη Θεατρική Αγωγή του Τμήματος Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Καλαμαριάς. Φέτος, δεδομένων των συνθηκών αλλά και των αναγκών των παιδιών για ελεύθερη έκφραση και δημιουργία, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 4 μηνών (06/02-04/06) που υλοποιήθηκε διαδικτυακά περιλάμβανε εργαστήρια κουκλοθεάτρου, comics και φωτοντοκουμέντων.

   Στο πρόγραμμα έλαβαν μέρος 18 παιδιά,15 έφηβοι και 16 ενήλικες. Η Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης ενθάρρυνε τη συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα στηρίζοντας, ως συνεργαζόμενος φορέας, τη συμμετοχή τους στο μαθητικό καλλιτεχνικό φεστιβάλ του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην εκπαίδευση και της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Θεσ/νίκης που έλαβε χώρα διαδικτυακά στις 8 Ιουνίου 2021. Το τμήμα παιδιών και εφήβων συμμετείχαν στη διοργάνωση με τη δημιουργία ενός video με τίτλο: ‘’Το Ταξίδι’’ εμπνευσμένο από τον ομώνυμο τίτλο του βιβλίου του Aaron Becker, εκδ. Φουρφούρι και με ήρωες τις κατασκευές τους που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων.

   Επίσης, το τμήμα των ενηλίκων έλαβε μέρος σε πλήθος εκδηλώσεων που έγιναν διαδικτυακά στο Δήμο Καλαμαριάς τιμώντας το 1821 και τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, την παγκόσμια μέρα ποίησης, βιβλίου καθώς και την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.

  Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την θεατρολόγο του τμήματος Κουνταρδά Μαριάντζελα σε συνεργασία με τη νέα παιδική βιβλιοθήκη του Δήμου Καλαμαριάς μέσω της πλατφόρμας zoom. Τα αποτελέσματα του προγράμματος παρουσιάστηκαν στις εργασίες του 6ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ και της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα: «Εκπαίδευση και Πολιτισμός στον 21ο αιώνα» με σχετική εισήγηση από την εμψυχώτρια του προγράμματος στον τομέα της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης- ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Πηγή
Author: Γεώργιος Ιωαννίδης

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα