Ανακοίνωση τμήματος εσόδων

Ενημερώνουμε,  τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Καλαμαριά και έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα (από τον Μάρτιο 2020 έως και σήμερα), λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού, ότι μπορούν μέχρι και τις 15 Ιουνίου 2021 να υποβάλλουν σχετική αίτηση μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής που λειτουργεί στο Δήμο Καλαμαριάς, για την απαλλαγή τους από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού, για το χρονικό διάστημα που ήταν και είναι σε ισχύ οι περιορισμοί, σε εφαρμογή των υπ’ αριθμ. 75/2020 (ΑΔΑ: ΩΖΨΧΩΕΡ-Ρ0Θ) και 259/2020 (ΑΔΑ: 64ΓΟΩΕΡ-ΞΑΟ)   αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όσοι ήδη έχουν υποβάλει μέχρι τώρα την σχετική αίτηση, για προηγούμενο χρονικό διάστημα,  δεν χρειάζεται να υποβάλλουν νέα αίτηση.

Η ρύθμιση των ποσών που έχουν ήδη καταβληθεί θα γίνει μέσω συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

Για χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής επιλέξτε: https://edimos.kalamaria.grLINK και ο τύπος της αίτησης είναι:  Αίτηση για Απαλλαγή Τελών Καθαριότητας και Φωτισμού για Επαγγελματίες.

Επίσης, μπορεί να υποβληθεί η αίτηση και  μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Καλαμαριάς: https://kalamaria.gr ,  επιλέγοντας → Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες.

Σε συνέχεια της αίτησης θα πρέπει να αποσταλούν εντός της ίδιας προθεσμίας (15/6/2021) τα παρακάτω δικαιολογητικά, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail)  στη διεύθυνση: [email protected]

  • Αντίγραφο του τελευταίου λογαριασμού ΔΕΗ ή εναλλακτικού παρόχου (όλες οι σελίδες).
  • Έντυπο δήλωσης αναστολής που υποβλήθηκε στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, από το οποίο προκύπτουν οι ΚΑΔ της επιχείρησης και τεκμαίρεται η πλήρης αναστολή της λειτουργίας της καθώς και η ημερομηνία έναρξης της αναστολής.
  • Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986, υπογεγραμμένη από τον νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης, σύμφωνα με το υπόδειγμα – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι.LINK

Στις περιπτώσεις που δεν υποβάλλονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά οι αιτήσεις θα απορρίπτονται.


Πηγή
Author: Γεώργιος Ιωαννίδης

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα