Δωρεά Φαρμάκων – Κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Καλαμαριάς

Στο πλαίσιο της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Καλαμαριάς λειτουργεί το Κοινωνικό Φαρμακείο, το οποίο παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία εξασφαλίζει από τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων, επιχειρήσεων, πολιτών και τοπικών φαρμακευτικών συλλόγων.

Με την φιλοσοφία αυτή, από το 2018 τo Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Καλαμαριάς συμμετέχει στο δίκτυο του «GIVMED», το οποίο αφορά στη διασύνδεση κοινωφελών φορέων με σκοπό τη διακίνηση φαρμακευτικού και παραϊατρικού υλικού μεταξύ τους, μέσω της εγγραφής, δημοσιοποίησης ελλείψεων σε συγκεκριμένα φάρμακα καθώς και προσφορά πλεονάζοντος υλικού.

Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, ξεκίνησε η συνεργασία του προγράμματος «GIVMED» και με το πρόγραμμα REACTESTIA 2,  που αφορά στη φιλοξενία προσφύγων και αιτούντων άσυλο, το οποίο υλοποιείται από τον Δ. Καλαμαριάς, ως μέλος του εταιρικού σχήματος με επικεφαλής εταίρο τον Δ. Θεσσαλονίκης. Η συνεργασία αυτή σηματοδοτήθηκε από την διάθεση και διανομή, δωρεάν ενημερωτικού υλικού, στα αραβικά και φαρσί, οι οποίες αποτελούν τις 2 ομιλούσες γλώσσες, του ωφελούμενου πληθυσμού που φιλοξενούνται από το REACT-ESTIA 2 στην περιοχή του Δ. Καλαμαριάς. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα στον ευάλωτο αυτό πληθυσμό, μεγαλύτερη και αμεσότερη πρόσβαση σε δωρεάν φάρμακα, που σε μερικές περιπτώσεις είναι αδύνατη η κάλυψη.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα με κοινωφελείς φορείς: https://givmed.org/el/programma/koinofeleis-foreis/LINK

Για το GIVMED, η δωρεά μη χρησιμοποιημένων φαρμάκων αποτελεί πράξη μεγάλης σημασίας για την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον. Στη συνέχεια παρουσιάζονται τα πλεονεκτήματα της δωρεάς περισσευούμενων φαρμάκων και της θεσμοθέτησης προγραμμάτων δωρεάς και επαναχρησιμοποίησης τους.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το κείμενο θέσεων του GIVMED:

https://givmed.org/el/nea/keimeno-theseon_givmed/LINK

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Τηλέφωνο Επικοινωνίας Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Καλαμαριάς:   2313.314.498
  • Τηλέφωνα Επικοινωνίας προγράμματος προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και αιτούντων άσυλο “REACT-ESTIA 2”  Δήμου Καλαμαριάς:  2313.314.512,      2313.314.522

Πηγή
Author: Χαράλαμπος Σαπάτρας

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα