Εναρκτήρια συνάντηση εταίρων στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Frontsh1p

 

ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Λιβαδειά, 19 Νοεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Λεβαδέων ως ένας από τους 34 εταίρους του έργου Frontsh1p, το οποίο χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα HORIZON 2020 συμμετείχε στη εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Lodz της Πολωνίας κατά το χρονικό διάστημα 16 – 18 Νοεμβρίου 2021.

Το έργο είναι τετραετούς διάρκειας πλήρως χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στοχεύει στην εξεύρεση συστημικών λύσεων για την εδαφική ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας διαμέσου της επαναχρησιμοποίησης των αποβλήτων από συσκευασίες και υπολείμματα ξύλου, υπολείμματα τροφών και ζωοτροφών, λύματα και απορρίμματα πλαστικών και καουτσούκ.

Με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ερευνητικών κέντρων, βιομηχανιών και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης από εννέα ευρωπαϊκές χώρες (Πολωνία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ελβετία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και Ελλάδα) επιδιώκεται μια ολιστική προσέγγιση για την εξεύρεση λύσεων που θα επιφέρουν κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη.  Οι λύσεις αυτές θα διαχυθούν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως καλή πρακτική επαναχρησιμοποίησης υπολειμμάτων.

Ο Δήμος Λεβαδέων θα έχει ενεργή συμμετοχή στην εξεύρεση λύσεων όσον αφορά στην επεξεργασία υπολειμμάτων τροφών και ζωοτροφών και την επαναχρησιμοποίηση υπολειμμάτων ξύλου. Οι λύσεις που θα εξευρεθούν θα εφαρμοστούν στην ευρύτερη περιοχή του Lodz στην Πολωνία και σε συγκεκριμένες περιφέρειες της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Ολλανδίας και της Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας σημείωσε ότι τα περιβαλλοντικά προβλήματα συνεχίζουν να επιδεινώνονται, καθώς ως χώρα έχουμε καθυστερήσει να βρούμε αποτελεσματικές λύσεις για τη διαχείριση των αποβλήτων και επεσήμανε ότι οι στόχοι που τέθηκαν από την κυβέρνηση και την Ε.Ε. για την επόμενη 5ετια είναι δύσκολο να επιτευχθούν. Ωστόσο, ο Δήμος Λεβαδέων θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που του προσφέρεται για την αποτελεσματική διαχείριση των αποβλήτων μια εκ των οποίων είναι και από τη συμμετοχή του στο εν λόγω έργο.

rbt


Πηγή
Author: andreas stamatakis

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα