Μήνυμα Δημάρχου Βύρωνα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2021-2022

 Αγαπητά παιδιά,

 

Βρισκόμαστε ξανά στην αφετηρία μιας νέας σχολικής χρονιάς. Καταρχάς θέλω να συγχαρώ τους επιτυχόντες και τις επιτυχούσες των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που ειδικά φέτος, είχαν μεγαλύτερες δυσκολίες να αντιμετωπίσουν, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και όχι μόνο. Η πολύμηνη διακοπή των μαθημάτων, η «πειραματική» τηλεκπαίδευση που δημιούργησε πολλά προβλήματα και σε καμία περίπτωση δεν υποκατέστησε την εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και οι αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής με την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, δυσχέραιναν περισσότερο την προσπάθεια τους και είχαν σαν αποτέλεσμα να μείνουν εκτός πανεπιστημίων περισσότεροι μαθητές από κάθε άλλη φορά!

 

Ως εκπαιδευτικός, γονιός και δήμαρχος, γνωρίζω από πρώτο χέρι την ένταση και τα προβλήματα που είχε αυτή η περίοδος, πρωτίστως για τους μαθητές και τις μαθήτριες, αλλά και για το οικογενειακό τους περιβάλλον. Για τα παιδιά που έμειναν εκτός Πανεπιστημίων θα ήθελα να πω, ότι τίποτα δεν χάθηκε και τίποτα δεν κρίθηκε σε ότι αφορά την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Θα υπάρξουν πολλές ακόμα ευκαιρίες στη ζωή τους. Θέλω ακόμα, να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς που κι εκείνοι κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια κάτω από πολύ δυσχερείς συνθήκες και φυσικά τους γονείς και κηδεμόνες που στάθηκαν δίπλα στα παιδιά.

 

Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, που αρχίζει τη Δευτέρα 13/9, θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι από την πλευρά του Δήμου,  έχει γίνει εγκαίρως όλη η απαραίτητη προετοιμασία. Έχουν επιδιορθωθεί όλες οι ζημιές και οι φθορές που έγιναν το καλοκαίρι, οι αυλές των σχολείων καθαρίζονται με σάρωθρο και πλένονται-απολυμαίνονται με χλώριο, οι καθαρίστριες έχουν ήδη τοποθετηθεί στα σχολεία, στα οποία έχουμε φροντίσει να υπάρχει επάρκεια αντισηπτικών-καθαριστικών και ειδών ατομικής προστασίας. Επομένως, τα σχολεία μας μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους, ενώ όπως κάθε χρόνο θα είμαστε δίπλα τους για ότι χρειαστεί στη συνέχεια.

 

Καλή σχολική Χρονιά σε όλους και όλες με υγεία και δύναμη!


Πηγή
Author: Dimos Byrona

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα