Μήνυμα του Δημάρχου Βύρωνα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων

 “Σήμερα τιμούμε μια θλιβερή επέτειο, καθώς συμπληρώνονται 106 χρόνια από την έναρξη της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους, το 1915, που άφησε πίσω της περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο νεκρούς.

Τη μέρα αυτή, που αποτελεί μία από τις πιο μαύρες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας του 20ου αιώνα, οφειλουμε να τη θυμόμαστε και να τη μνημονεύουμε. Όχι μόνο γιατί οι Αρμένιοι και οι Αρμένισσες έζησαν την απερίγραπτη φρίκη, που γνώρισαν επίσης οι Πόντιοι και οι Μικρασιάτες Έλληνες και τόσοι άλλοι, όχι μόνο γιατί είναι ένας γειτονικός λαός με κοινή μοίρα με το λαό μας αλλά, κυρίως, γιατί πρέπει να διδασκόμαστε από τα ολέθρια λάθη του παρελθόντος. Γιατί πρέπει καθημερινά και με κάθε τρόπο να αντιστεκόμαστε στη λογική και την προπαγάνδα του μίσους και της αλληλοεξόντωσης και να προωθούμε αυτά που μας ενώνουν και προάγουν την ειρηνική συνύπαρξη των ανθρώπων.

Έλληνες και Αρμένιοι συμβιώνουν αρμονικά, σε αυτήν τη γωνιά του πλανήτη, εδώ και αιώνες. Συνεργάζονται, δημιουργούν και ενίοτε μεγαλουργούν. Στην πόλη μας, στον προσφυγικό Βύρωνα, έχουμε την τύχη να φιλοξενούμε μια ιδιαίτερα δυναμική και δημιουργική αρμενική κοινότητα και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό! Είναι οι συμπολίτες, οι γείτονες και οι φίλοι, που μας ενώνουν τα κοινά προβλήματα, οι ίδιες ανησυχίες και τα τα ίδια όνειρα!”


Πηγή
Author: Dimos Byrona

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα