«Μαθήματα ζωής» στην Καλαμαριά από διασώστες

Μαθήματα καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης παρέδωσαν διασώστες του ΕΚΑΒ, έξω από το Δημαρχείο της  Καλαμαριάς, στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού.LINK

Το ενδιαφέρον των πολιτών ήταν μεγάλο, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός, ότι κάτω από την ειδική τέντα που στήθηκε, πήγαιναν τα παιδιά για να μάθουν, πώς να δίνουν τις πρώτες βοήθειες.

Οι διασώστες έδειξαν τον τρόπο που μπορεί κάποιος να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό του, που έχει καταρρεύσει μπροστά του, πώς να ξεκινήσει άμεσα καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, πώς να χρησιμοποιεί έναν εξωτερικό απινιδωτή με ασφάλεια για όλους και πώς να σώσει κάποιον, όταν υπάρχει πνιγμονή από ξένο σώμα.

Την επίδειξη παρακολούθησε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, μαζί με την Γενική Γραμματέα του Δήμου, Ελένη Φύκα, οι οποίοι συμμετείχαν σε ένα από τα μαθήματα.

LINK «Είναι πολύ χρήσιμο, ο καθένας από μας να έχει τέτοιες γνώσεις, για να βοηθήσουμε όποιον βρεθεί σ’ αυτή τη θέση, φτάνει να έχουμε και την ανάλογη ψυχραιμία», δήλωσε ο κ. Δαρδαμανέλης, ο οποίος ευχαρίστησε τους διασώστες για την προσφορά τους.LINK

Τα μαθήματα έγιναν στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης, που καθιερώθηκε στη μνήμη δύο διασωστών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος στην Κρήτη.


Πηγή
Author: Ιωάννης Γκαρμίρης

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα